Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Religia e singura afacere profitabilă care nu este impozabilă.

aforism de (14 ianuarie 2014)
Adăugat de Ovidiu KerekesSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

 

1
Scurtu Sorin- Izvoras [din public] a spus pe 16 ianuarie 2014:
Ciudat. Religia este o afacere?!
A, da, daca luam in considerare spusele- nu face ce face popa, ci ceea ce zice el, deoarece: precum se stie preotii sunt totusi oameni, ce mai cad si ei in pacat, deoarece, lucru de asemenea stiut, cel rau a intrat si in Biserica, pentru a-i incerca,- profitul, ne vazut poate de toti, este cel sufletesc, bucuria preotului la vederea realizarilor Divinitatii, prin mainile sale: pacea sufleteasca, linistea si lumina din priviri, bucuria invataturilor ajunse la sufletul insetat de cunoastere etc... al credinciosului.
Cine cunoaste macar din auzite efectul rugaciunilor acestor preoti, pentru a putea judeca, macar partial, plata si rasplata cuvenite lor.
Cine poate vedea, macar cu ochii minti Botezul ca pe o imbaiere a pruncului in energii vii, nestiute si ne explicate inca, sau cine poate recunoaste cu ochii lumesti, linistea ce cuprinde pruncul, dupa aceasta minune?!
Se spune, si pe drept cuvant, sa respectam legile ceresti si pe cele pamantene. Daca am face acest lucru (dar in primul rand daca le-am cunoaste), toate incertitudinile noastre ar lua sfarsit.
Daca nu cunoastem ceva, ADEVARUL, de a recunoaste, si de a nu nega acel lucru, ne poate scoate de pe drumul negativismului destructiv.
Cu respect pentru toti
Scurtu
2
Ovidiu Kerekes [autorul] a spus pe 5 ianuarie 2015:
În realitate fiecare are realitatea lui, dar există și realitatea societății din care facem parte, care e valabilă pentru toți care fac parte din acea societate. Adevărul meu e bazat pe experiența mea de viață, deci nimeni nu poate nega că adevărul meu e de fapt o minciună. Tot ce am trăit până acum e o realitate, un adevăr, și fiecare trăire a fost o experiență personală. Adevărul meu este că fiecare are dreptate atâta timp cât se bazează pe fapte reale. Chiar dacă unii trăim în aceeași realitate, trăirile sunt diferite, le percepem diferit, gândim diferit, suntem spirite(energi)unice. Doar cine nu crede în Dumnezeu are nevoie de religie.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook