Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Datorită calităților lor excelente, unii manageri educaționali politruci (din inspectorate școlare, unități de învățământ) au intrat în sistem cu motoreta sau Dacia Nova și au ieșit la terminarea mandatului cu Toyota, Mercedes sau BMW. Violența școlară a proliferat și datorită scăderii dramatice a standardelor morale educaționale, a corupției și a mimării salarizării decente a dascălilor. Prin eludarea esenței sistemului educațional de formare a unor caractere umane puternice s-a construit de peste optzeci de ani o societate a inechităților sociale, a arbitrariului moral instituțional.

în Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice (2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
Mihai Arin [din public] a spus pe 18 octombrie 2013:
Text de pamflet,
acceptabil.

Dar unde sunt cugetarea,
reflecția etică
și socio-filosofică
anunțate,
atât de pompos
în titlu?
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 19 octombrie 2013:
Daca e un pamflet, textul e friabil. Pamfletul trebuie sa fie mai contondent. Cu ingrediente livresti de genul " eludare", "mimare", inechitate, proliferare nu prepari un cocktail Molotov, ci un perdaf academic. "Datorita" are un inteles pozitiv. In prima fraza sa zicem ca e utilizat in registru ironic, in a doua insa e cam greu de crezut. Scoala nu-si propune sa formeze caractere puternice, ci persoane instruite, competitive pe piata muncii. Daca toti cei trecuti prin scoala am deveni caractere puternice, insertia noastra adecvata intr-o lume democratica si intr-un sistem capitalist ar fi aproape imposibila. Omul democratiei liberale e unul al compromisului, nu al intransigentei morale, al tolerantei, nu al puritatii etice. Iar remarca finala potrivit careia de 80 de ani (de ce tocmai 80 si nu 117? - macar 117 se divide cu 13!) incoace scoala lipsita de repere (idealuri pedagogice) morale a generat o societate a inechitatilor e pur si simplu ingenua. Scoala, si in genere orice institutie a statului e, de cand lumea, un instrument al legitimarii si consolidarii inechitatilor sociale. Expresia "mimarea salariilor decente" in educatie e, de asemenea, nostima. Ce rost ar avea sa simulezi decentza salariala in educatie? Intr-o societatea ca a noastra fara morala si fara principii profesorul tre' sa fie un muritor de foame. De ce? Ca sa-ti ofere o lectie de viatza (singura care conteaza in ultima instantza), de aia. Dragi elevi, nu luati prea in serios educatia, altfel riscati sa devenitzi profesori....

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook