Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Distincția dintre trecut, prezent și viitor este doar o iluzie, oricât ar fi de persistentă!

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

 

1
Avramescu Norvegia Elena [din public] a spus pe 24 septembrie 2018:
”Ceea ce îmi apare acum limpede și cu evidență este că nici viitorul, nici trecutul nu există și că nu poți spune în termeni proprii: sunt trei timpuri, trecutul, prezentul și viitorul, ci este poate mai potrivit să spun: sunt trei timpuri: prezentul trecutului, prezentul prezentului și prezentul viitorului. Căci aceste trei feluri de timp există în spiritul nostru și nu le văd nicăieri altundeva, prezentul trecutului este memoria, prezentul prezentului este intuiția directă, prezentul viitorului este așteptarea. Dacă îmi este îngăduit să spun astfel, văd și mărturisesc că sunt trei timpuri, sunt trei. Să se spună deci: sunt trei timpuri, trecutul, prezentul și viitorul, așa cum vrea un obicei abuziv; să se spună. Nu-mi pasă, nici nu contrazic, nici nu blamez pe nimeni, dacă înțelegem bine ceea ce spunem și nu credem că viitorul există de pe acum, că trecutul există încă. Un limbaj alcătuit din termenii proprii este un lucru rar, adesea vorbim fără proprietate, dar se înțelege ce spunem”. (AURELIUS AUGUSTINUS, ”Solilocvii, Despre timp”)

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook