Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Educatorii progresiști au scos practică din sala de clasă, eliminând-o ca pe un vestigiu al unor vremuri mai puțin luminate. Ceea ce multă vreme fusese privit ca un stimul al înțelegerii personale și al creativității a ajuns să apară ca o barieră în calea imaginației și apoi ca o simplă irosire de energie mentală.

în Superficialii. Efectele internetului asupra creierului uman, Căutare, amintire (2012)
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Shallows: How the Internet is Changing the Way We Think Read and Remember" de Nicholas Carr este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -60.00- 27.99 lei.
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Nicholas Carr. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 3 aprilie 2013:
"Educatorii progresiști au scos practică din sala de clasă"? Unde și când? Toate metodele progresiste despre care știu pun mare accent pe practică.
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 3 aprilie 2013:
Progresistii erau liberalii tributari ideologiei iluministe care isi are radacinile filosofice in rationalism. Dupa cum stiti, rationalismul indica drept sursa sigura de cunoastere ratiunea, nu experienta. Politicile educationale progresiste pun accent pe latura teoretica a studiului, promovand un invatatamant axat pe strategii deductive, in care practica are un rol minor, de exemplificare.
3
Homo Novus [utilizator înregistrat] a spus pe 3 aprilie 2013:
Comentariul domnului Stanciu este pertinent. De altfel, pe măsură ce filosofii, educatorii și oamenii de știință au încercat să coboare omul din înaltul cerului, să-l readucă cu picioarele pe pământ din sferele la care îl ridicase raționalismul clasic și să-i redea binemeritatul statut de subiect, experiența începea să redevină treptat o componentă esențială în educație, de vreme ce știm de la pozitiviști încoace faptul că simțurile sunt singurele noastre instrumente care colectează date din realitatea imediată, acestea fiind integrate în conștiință prin învățarea nemijlocită. Orice alte strategii deductive sunt speculații.
4
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 3 aprilie 2013:
Aha, deci "progresiști" nu în sensul general al cuvântului. Din citat nu este evident.
5
Homo Novus [utilizator înregistrat] a spus pe 4 aprilie 2013:
Cel mai bine este să citiți cartea. Este o fereastră în viitor.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook