Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Iubirea este un legământ unilateral cu Dumnezeu.

aforism de (ianuarie 2013)
Adăugat de Betty MarcoviciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

 

1
M. Arin [din public] a spus pe 14 ianuarie 2013:
Iar iubire
și iar Dumnezeu
într-o singură propoziție!

Despre care iubire vorbiți?
Iubirea față de Dumnezeu,
sau față de soțul dumneavoastră de la New York?

Legământul
este un act care leagă
două părți.

Un legâmânt unilateral
este un cap de pod neterminat,
este u mână întinsă în gol.

Un legământ unilateral
este o legătură care nu leagă nimic.

Vă place enorm
să vă jucați cu vorbele mari,
crezând că scrieți ceva măreț.

Oricum, refuz să cred
că aceasta este definiția
iubirii.
2
Betty Marcovici [autorul] a spus pe 14 ianuarie 2013:
Vă mulțumesc.Un dascăl adevărat își lasă întotdeauna amprenta pe elevii săi de factură modernă. Trebuie să recunosc că aveți o memorie excelentă, mai ceva ca o premoniție. Cuvântul dvs.este ca o albină într-un câmp de pepeni.
3
Madame [din public] a spus pe 14 ianuarie 2013:
Întocmai, doamnă Marcovici. Numai că elevul trebuie să poată să proceseze și să fie capabil să utilizeze informațiile primite de la educator. Ceea ce elevul nu poate să asimileze, va avea urmări negative asupra felului în care acesta își va duce existența. Fiindcă funcția de bază a educației este dezvoltarea personalității prin acumularea de valori. Este de bun augur faptul că alocați mult timp culturii. Rămâne însă să vedem finalitatea.
4
Betty Marcovici [autorul] a spus pe 14 ianuarie 2013:
Stimată Doamnă, apreciez comentariul dvs. și faptul că îmi citiți scrierile. Este adevărat, aloc mult timp scriind pe internet și rezultatele se văd, oamenii au devenit mai buni și iubitori. În ceea ce privește finalitatea, ea nu există. Scrisul mă motivează, dacă bați pasul pe loc cazi în groapa făcută de pasul tău și de cele mai multe ori talentul transformă un defect într-o calitate.
5
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 14 ianuarie 2013:
Mor de curios: cum știți că, citindu-vă scrierile, "oamenii au devenit mai buni și iubitori"? Eu am observat că unii au devenit înnebuniți și exasperați. Desigur, părerile pot fi împărțite, dar nici nu e corect să vedeți doar ce vă convine. Și apoi, știți, există în popor o zicală despre lauda de sine...
6
M. Arin [din public] a spus pe 14 ianuarie 2013:
Domnule Velea,
Eu, ca cititor constant
și comentator fidel al doamnei Betty,
simt că devin din zi în zi
tot mai bun
și dacă voi continua să mă îmbunătățesc
în ritmul actual,
voi sfârși prin a înnebuni de-a binelea.
7
Betty Marcovici [autorul] a spus pe 15 ianuarie 2013:
Vă voi satisface curiozitatea Stimate Domn, am călătorit și călătoresc prin lumea largă, cunosc foarte mulți oameni din diferite medii sociale, le-am oferit cărțile mele, oamenii le-au citit, le-au înțeles și astfel au devenit mai buni. Sper ca bunătatea să țină până le voi oferii urmatoarele cărți. Sper să fi fost pe înțelesul dvs.și mai presus de toate cred că v-am satisfacut curiozitatea. Vă stau la dispoziție oricând și cu alte detalii.
8
daniel stanciu [din public] a spus pe 15 ianuarie 2013:
Legamantul poate fi unilateral. Bunioara, legamantul lui Harap Alb fata de Span. Funia cuvantului de onoare il lega numai pe Harap Alb, fiindca numai el se conduce dupa principii morale. Daca raportul dintre Dumnezeu si om e unul parental, cred ca Tatal ceresc are si el oarescare obligatii de ordin afectiv fatza de noi. Asta daca interpretam relatia tata-fiu in termeni traditionali. In varianta moderna, relatia paterna e mult mai laxa. Taticul poate divorta de mamica si de plozii lu' mamica, iar flacaul poate bate la taticu' fiindca i-a confiscat tableta sau nu-l lasa cu sa se giugiuleasca cu sora-sa Geta.
9
Betty Marcovici [autorul] a spus pe 15 ianuarie 2013:
Comentariul 5.Nu este o laudă de sine ci doar o simplă constatare. Interpretarea dvs. vine ca o sfidare strategică, dealtfel la modă asupra subiectelor scrise de mine. Atenția vă este sporită, dar, din păcate nu înțelegeți exact mesajul textului meu. Voi continua să scriu în ciuda loviturilor primite zilnic de la geniul răului care își face datoria ca o echipă de experți.
10
M. Arin [din public] a spus pe 15 ianuarie 2013:
Danilo!

Tăticul poate divorța,
desigur.
Dar acesta nu este un legământ,
ci ruperea unui legământ.
În termeni contractuali,
se cheamă reziliere.
Iar căsătoria este,
juridic vorbind,
un contract
însușit de ambele părți.

Chiar dacă tu
faci un legământ cu tine,
de exemplu, că nu vei mai comenta,
tot bilateral este.
Semnatari: tu și ego-ul tău.

Trebuia să pui și tu puțin gaz pe foc,
pentru ca sfidarea
să fie cu adevărat strategică.

Doamna Betty,
să zicem că noi,
"geniile răului",
nu vă înțelegem mesajul.

V-ați gândit vreodată,
în calitate de geniu al binelui,
că s-ar putea să vă codificați defectuos mesajul?

Poate dumneavoastră purtați vina
pentru ambiguitățile interminabile
cu care ne inundați zilnic,
din dorința de a ne face mai buni.

Desigur, nu vă poate lua nimeni
dreptul de a scrie.

Dar nici dumneavoastră
nu ne puteți lua dreptul
de a ne exprima opiniile
(în general, argumentate),
vizavi de geniala și benefica
dumneavoastră creație.
11
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 15 ianuarie 2013:
Domnule M.Arin, conform DEX, legământ are și sensul de "promisiune solemnă, angajament de a face ceva". Poți promite ceva cuiva, indiferent dacă celălalt vrea sau nu.

Doamnă Betty Marcovici, sfidare este ceea ce faceți dv când vi se reproșeazză agramatismul (nu le pot numi neatenții, deoarece susțineți absurd că scrieți corect), ori când vi se ridică întrebări justificate și le evitați schimbând subiectul. Măcar mie mi-ați răspuns de această dată, mulțumesc; deși sunt convins că sunt mulți care îl consideră a fi un răspuns sfidător.
12
daniel stanciu [din public] a spus pe 15 ianuarie 2013:
Corect. Asta e chiar primul sens al termenului legamant. "Ma leg sa sa te iubesc, Patrie!" urla un poetastru intr-o carciuma pustie (e 3 dimineata si patrupedul liric, judecand dupa pozitia lui actuala, s-a trezit lovit de inspiratiune). La Care patria zice: "hâc". De fapt, nu era Patria, fiindca ea e destul de indiferenta la astfel de legaminte. Era alter-egoul artistului, pentru ca, nu-i asa, un legamant tre' sa fie o bazdaganie bilaterala.
13
Madame [din public] a spus pe 15 ianuarie 2013:
Doamnă Marcovici, ființa umană stimulează optim atunci când este motivată pozitiv. Este semn bun că exigența sporită a unor comentatori nu a dus la demotivarea domniei voastre.
P.S. Vedeți cazul numitului Daniel Stanciu, care, de teama unui comentator, a solicitat ștergerea tuturor panseurilor sale. Oricum, nu are vocație de scriitor.
14
Betty Marcovici [autorul] a spus pe 15 ianuarie 2013:
Nicio problemă Doamnă, absolut nimic nu mă poate demola atât timp cât sunt în viață și nici chiar după aceea. De-a lungul vremurilor, multe persoane au încercat să mă întoarcă din drumul meu, dar strategia le-a fost propria capcană. Dumnezeu nu îngăduie nimănui să îmi facă rău fiindcă îl am în sufletul meu. Cu dvs. rămân în dialog, vă mulțumesc cu mult drag.
15
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 15 ianuarie 2013:
Perseverența este admirabilă, dar nu numai când conduce la evoluție. Aveți pe aici câțiva interlocutori care își bat capul să vă arate unde nu procedați bine, dar îi tratați ca un zid, chiar și atunci când greșiți evident (uneori este suficient să verificați într-un dicționar). Errare humanum est, perseverare diabolicum. Un om care îl iubește pe Dumnezeu așa cum spuneți dv că o faceți, nu are o atitudine superioară față de alții.
16
Mihail Mataringa [utilizator înregistrat] a spus pe 15 ianuarie 2013:
Am remarcat în unul din comentariile de mai sus ale D-rei Betty următoarele:"dacă bați pasul pe loc, cazi în groapa făcută de pasul tău".E bună de aforism, ce ziceți?
17
Betty Marcovici [autorul] a spus pe 15 ianuarie 2013:
Omul în sine este o taină chiar dacă este predispus alunecărilor. Domnule Mataringa, dacă va plăcut, vă rog să îl postați dvs.M-ar bucura, mulțumesc.
18
M. Arin [din public] a spus pe 15 ianuarie 2013:
Cu riscul de a fi predispus
alunecărilor de teren,
îi reamintesc doamnei Betty
că se scrie "v-a plăcut" (perfect compus)
și nu va plăcut.

Mulțumesc!

(un geniu al răului)
19
daniel stanciu [din public] a spus pe 16 ianuarie 2013:
A propos de numitul stanciu. Madame, n-ar strica sa-mi scrieti numele cu litere mici. Asa, ca sa ilustrati si prin acesta antonomaza lipsa de valoare, vocatie si curaj a sus-mentionatului.
20
Madame [din public] a spus pe 16 ianuarie 2013:
Domnule D.S., în primul rând, aveți un caracter deficitar structurat, de vreme ce nu dovediți tărie de caracter. În al doilea rând, sunteți o persoană care își disimulează opiniile, adică gândiți ceva și comunicați altceva. În acest fel procedați și în cazul adevăratelor sentimente, deși prevăd că s-au diminuat, dat fiind că au intervenit pesimismul, deziluzia și blazarea. Revenind la doleanța domniei voastre, dacă v-aș scrie numele cu litere mici, aș ilustra că purtați o mască și nu ceea ce spuneți dv. În consecință, având în vedere că nu puteți să fiți autentic, ar fi indicat să urmați un training de dezvoltare personală.
21
viXel [din public] a spus pe 17 ianuarie 2013:
"... aș ilustra că purtați o mască". Etete, cine vorbește de mascarade? În onomastica românească sunt mii de persoane care poartă cu cinste numele de Daniel Stanciu. Madam(e), sunt milioane, dar nu sunt nume, ci altceva...
Cine rămâne mască?
22
Madame [din public] a spus pe 17 ianuarie 2013:
viXel, eu am făcut o analiză din perspectivă psihologică. Ați lansat o provocare puerilă și, ca atare, n-am să vă răspund, mai ales că vorbiți pe unde scurte, iar noi nu suntem pe aceeași lungime de undă. Spor la comentarii argotice!
23
Betty Marcovici [autorul] a spus pe 17 ianuarie 2013:
Sinceră să fiu, comentariile argotice n-au nicio legătură cu citatul de mai sus care bineînțeles îmi aparține, dar vă rog să continuați în aceiași notă fiindcă este normal să vă expuneți punctele de vedere atâta timp cât nu sunt denigratoare. Vă mulțumesc.
24
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 18 ianuarie 2013:
"eu am făcut o analiză din perpectivă psihologică"; "noi nu suntem pe aceeași lungime de undă"!

De consemnat! De admirat! De așezat pe un soclu meritoriu!

P. S. Am știut de la început asta și-mi amintesc perfect momentul ratării unui anumit privilegiu (e aproape un an de-atunci)!
Imprudența se plătește, nu-i așa?! Dar, de-aici și până la ranchiună (și la toate celelalte), ar fi trebuit să fie o cale mult mai lungă (eu sunt ceva mai accesibilă "greșiților noștri")! Păcat că ... numai eu! Unii dintre noi pierdem prea ușor dreptul la concesii!
25
Betty Marcovici [autorul] a spus pe 18 ianuarie 2013:
Chiar și atunci când întoarcem cuvintele pe toate fețele, nedreptatea nu te atinge atunci când ai seninatatea feței și ești curat la suflet. În războiul altora, ajungem victime concrete ca într-o toamnă arabă.
26
M. Arin [din public] a spus pe 18 ianuarie 2013:
...ca-ntr-o toamnă arabo-israeliană.
Mi se pare mai corect.
Prea dăm vina numai pe arabi.
27
Betty Marcovici [autorul] a spus pe 18 ianuarie 2013:
Comentariul dumneavoastră are concentrarea maximă care combină inteligența cu spiritul de observație bine dezvoltat. Și peste toate acestea, Dumnezeu are iubirea veșnică revărsată peste omenire.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook