Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Timpul separă prietenii de străini. Separă oamenii de persoane. Separă iubirea de iluzii. Separă visele de coșmaruri. Separă grijile de închipuiri. Separă teama de îndrăzneală. Trebuie doar să avem răbdare ca lucrurile să se întâmple așa cum trebuie și atunci când trebuie.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Fluturi" de Irina Binder este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 26.99 lei.
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Irina Binder. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
BRINDUSA [din public] a spus pe 16 aprilie 2013:
Citisem undeva ca"...pentru orice rau exista doua remedii-TACEREA si...TIMPUL" Timpul, care, am invatat ca darima sau...construieste...
2
Mihaela_G [din public] a spus pe 15 iulie 2013:
Timpul separa oamenii de persoane? Pai oamenii nu sunt persoane? Mai mare stupiditate nici ca am vazut scris pana acum.

Timpul separa teama de indrazneala? Timpul nu separa nimic, doar capatam odata cu el mai multa experienta.

Numai aberatii scrise de Irina Binder.
3
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 16 iulie 2013:
Ba da, stimată Mihaela_G! V-ați repezit dar, după claritatea gândurilor dumneavoastră, îmi dau seama că, doar o fracțiune de timp, SEPARĂ prima dumneavoastă impresie, de percepția adevărată! Ia priviți: atunci, demult (trecut) credeam că, anumiți oameni ne sunt prieteni; acum (prezent), unele evenimente ne-au demonstrat că, de fapt, ei ne erau străini! Deci, a putut timpul (prezent, trecut) să separe prietenii de străini?
Acest raționament simplu se regăsește în toate cele șase exemple ale autoarei!
Și, nu: oamenii nu sunt persoane! Sau, mai bine-zis, nu toate persoanele sunt oameni!

Mi-a făcut plăcere, nu să vă contrazic ci, să cugetăm împreună, experiența pe care, într-adevăr, o căpătăm odată cu timpul!

Stimată Irina Binder! Timpul, cu cele trei forme ale sale, poate separa dorința de acțiune! Inerția de energie! Dar nu e musai să facem pe plac timpului și să avem răbdare cu meandrele lui! Să lăsăm totul la voia întâmplării? Nu avem ... timp! Uneori, e mai bine să aducem viitorul în prezent! Putem face asta!
4
Altcineva [utilizator înregistrat] a spus pe 16 iulie 2013:
Cum putem face asta, stimată doamnă Iulia? Ai inventat dumneata o mașinărie a timpului, funcționabilă și foarte eficientă?
5
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 16 iulie 2013:
Da, domnule ... Altcineva, am inventat eu și, chiar în acest moment, vă cer permisiunea să vi-o prezint: îmi propusesem să nu vă mai răspund niciodată, sau cel puțin, până vă veți adresa în maniera propusă de mine! Poate, cândva, dacă mai aveam răbdare cu meandrele timpului, veți fi făcut asta! Dar, cândva-ul meu e într-un viitor mult prea îndepărtat! Deci, iată, l-am adus eu, în prezent și ... vă răspund!
Mulțumit, domnule? Mașinăria mea primește brevetul?
6
Altcineva [utilizator înregistrat] a spus pe 16 iulie 2013:
Nu sunt în măsură să vă acord brevetul de inventator, dar, presupun că e posibil; sper...

Hmm; să mă adresez în maniera propusă de dumneata? Și dacă totuși, ați avea răbdare, mi-ați putea spune care ar fi respectiva manieră?! Pentru că, îmi cer scuze dacă tonul adoptat pare cumva arogant, nepoliticos, însă vă asigur, doamnă, că e doar o aparență, ca de obicei, înșelătoare... E doar stilul meu; nu mi-l pot modifica în funcție de doleanțele altora, nici măcar ale dumitale.
7
Mihaela_G [din public] a spus pe 16 iulie 2013:
Iulia, lasa palavrageala ca nu merge. Mai bine sa o luam usurel cu logica, si asa vad ca Irina Binder e deficitara, si nu numai la logica.

Asadar, timpul este o notiune abstracta pe care oamenii au inventat-o pentru a masura distanta dintre evenimente, deci el nu separa nimic (nu-i separa pe prieteni de dusmani, nici iubirea de iluzii, nici teama de indrazneala) ci doar au loc intamplarile intr-o anumita succesiune: trecut, prezent si viitor, fata de care oamenii se raporteaza.

Chestiunea cu oamenii care ne erau prieteni in trecut si in prezent ne sunt dusmani nu se datoreaza timpului (cum ramane cu prieteniile de o viata care rezista in timp?), ci se datoreaza temperamentului, caracteristicilor psiho-afective ale indivizilor sau unor evenimente aparute.

Daca Irina Binder tot incearca sa o dea pe filosofia vietii in cartea ei Fluturi, emitand tot felul de afirmatii ce sfideaza pana si logica, eu zic mai intai sa se documenteze ca mai sunt oameni pe care nu poate sa-i abureasca si cunosc notiuni de metafizica. Scrierile ei sunt nu numai banale, dar de o mediocritate crasa.
8
Altcineva [utilizator înregistrat] a spus pe 16 iulie 2013:
Deci, părerile sunt împărțite; fiecare cum consideră. Personal, n-am citit scrierile doamnei Irina Binder, deci, nu-mi pot permite să dau cu presupusul, fiind în necunoștință de cauză. Dar, probabil că orice autor (autoare) își câștigă printre cititori atât persoane care apreciază scierile sale, cât și persoane cărora nu le place deloc; ar fi imposibil să satisfacă exigențele tuturor.
9
M. Arin [din public] a spus pe 16 iulie 2013:
Mihaela,

Nu se poate discuta logic
cu tine
câtă vreme suții
că timpul
este o "invenție"
a oamenilor.

O asemenea prostie
n-ar rosti nici măcar Oana Zăvoranu,
altă specialistă în fizica lui Pepe
și metafizica lui Pește.

Timpul este o mărime
fizică și matematică
absolut independentă
de voința hominizilor,
cu sau fără facultate!
10
Irina Binder [autorul] a spus pe 16 iulie 2013:
Citind toate comentariile pline de răutate, nici măcar critici pertinente și constructive ale persoanei Mihaela G, pot spune doar că sunt recunoscătoare că nu se afla printre cititorii care mă agrează.
Nu voi răspunde la răutăți și la provocări, intențiile și sentimentele acestei persoane sunt foarte clare... Se pare că a făcut o psihoză de-și dedică atâta timp și energie numai pentru a lăsa impresii negative. Asta spune foarte mult despre caracterul și preocupările pe care le are, drept urmare, să îmi fie iertată indiferența cu care tratez astfel de persoane.
11
Eminesc-who? [din public] a spus pe 16 iulie 2013:
Pentru cei care au lipsit de la orele de literatura:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Metafor%C4%83

http://ro.wikipedia.org/wiki/Figur%C4%83_de_stil
12
Altcineva [utilizator înregistrat] a spus pe 16 iulie 2013:
M. Arin, vezi că ai obosit și ai început să sari peste unele litere, pe ici, pe colo; nu poți s㠓suții”, ci s㠓susții”.
În orice caz, cred că ai înțeles ce dorea de fapt să susțină Mihaela_G; nu că timpul ar fi o invenție a oamenilor, ci doar metoda de măsurare a timpului (asta, da, chiar e o invenție a oamenilor), de care el, timpul, nici că se sinchisește; el doar trece, nepăsător, fără a lua seama la inepțiile hominizilor cu sau fără facultate.
Acum sper că n-o să vă închipuiți că eu aș susține-o pe d-ra sau d-na Mihaela_G (în nici un caz nu sunt stâlp de susținere, pentru nimeni), deși prea s-au “răsculat” brusc toți împotriva ei.

Doamnă Binder, nu vă grăbiți să judecați alte persoane necunoscute, doar pentru că n-ar fi de acord cu scrierile dv; fiecare e liber să aibă propria opinie și dacă dorește, chiar să și-o expună. Prin urmare, n-ar trebui să vă afecteze atât de mult atitudinea Mihaelei_G; oricum, chiar dacă dorea să fie împotriva dv, se pare că v-a făcut un serviciu, de moment ce toți au sărit să vă ia apărarea, în detrimentul ei, deci, ar trebui să vă bucure faptul că s-a obosit să-și expună părerea. Nu dv ați ieșit în pierdere, ci tot ea...
13
Atena Dumbravă [utilizator înregistrat] a spus pe 16 iulie 2013:
Nu doar d-na Irina Binder, câștigă din faptul că unii își descarcă tot veninul din gușă, ci și alții. Cel mai bun lucru e să-i ignori, ei se vor "sinucide spiritual" din această cauză.
14
Mihaela_G [din public] a spus pe 25 septembrie 2013:
Irina Binder, mi-ai reprosat ca criticile mele nu sunt pertinente si constructive. Nu este treaba mea ce fel de critici accepti tu. Si nici nu imi pasa pe care cititori ii agreezi. Nu am facut "o psihoza", am doar aversiune pe scrierile proaste si foarte proaste. Nu te priveste care sunt preocuparile mele, iata, printre altele, ti-am citit cartea Fluturi. Nivelul slab al scrierilor tale nici macar nu incita la o analiza literara "pertinenta si constructiva" ca ar fi pierdere de timp sa fie prezentate toate inadvertentele cu pretentie de filosofie pe care le-ai emis (ti-am prezentat aberatiile cu timpul care separa oamenii de persoane etc., se pare ca n-ai priceput). Cat despre "tehnica" scrierii unei carti, se constata clar ca nu o posezi deloc.
Indiferenta cu care ma tratezi, ma lasa rece. Aici se vorbeste despre scrieri si nu despre persoane, poate intelegi si tu lucrul acesta.
15
M. Arin [din public] a spus pe 25 septembrie 2013:
"Indiferența cu care mă tratezi mă lasă rece..."

Nu e deloc așa, Miha!

Tăcerea (inteligentă) a Irinei
te înfierbântă...
Îți amplifică obsesia,
îți adâncește ideea fixă.

Repeți,
palid și fără argumente,
atacurile OBSESIVE
la adresa unui om
și a unei cărți.

E singurul lucru
pe care îl faci tu
pe acest sait.

Eu am citit cartea "Fluturi".
Nu este o capodopera,
dar este o lucrare PUBLICABILĂ!

Dacă ești așa deșteaptă
scrie tu una mai bună.

Te-ar prinde mai bine
decât aceste atacuri hoțești,
care nu se mai termină.

Te înghesuie rău de tot
hormonii...
16
apostol bologa [utilizator înregistrat] a spus pe 26 septembrie 2013:
Hopa!
"Dacă ești așa
deșteaptă scrie
și tu una mai bună".

Chiar așa, scrie
și tu măcar un aforism
dacă ești așa
deștept!
17
M. Arin [din public] a spus pe 26 septembrie 2013:
Vai,
domnule Bologa!
Eu să scriu aforisme?

Îmi cereți prea mult!

Nefiind născut
și instruit
în Munții Buzăului
nu sunt pregătit
pentru o spceie atât de dificilă,
ca aforismul.

Scriu comentarii!
Atâta pot eu!

Dar văd că domnia voastră
intrați în mine
perpendicular,
ca un muscoi
într-o fabrică de lapte...

De ce nu vă referiți la citat?

Păi se poate,
domnule Bologa?
18
Irina Binder [autorul] a spus pe 21 octombrie 2013:
Mihaela G, inadvertențele de care spui... ceea ce nu înțelegi îți explic eu. Ai auzit vreodată citatul "Lume multă, oameni puțini?" Ei, cred că nu e greu să îți dai seama unde te încadrezi tu, de exemplu...
Mulțumesc pentru atâta timp dedicat mie! Pe blogul meu am o postare care îți este dedicată. Meriți!
19
daniel stanciu [din public] a spus pe 22 octombrie 2013:
In limbajul eticienilor contemporani persoana e o fiinta morala. De exemplu, un foetus sau un bebelus e om dar nu e inca o persoana. N-are constiinta, vointa autonoma, experienta de viata.
Timpul nu e un separator asa de eficient cum pretinde d-na Binder. E adevarat timpul cerne valorile, dar de obicei acest lucru nu se intampla in decursul vietii "purtatorilor" de valoare. Cata vreme traieste, un om poate fi popular, admirat, adulat, aplaudat, apreciat. Doar moartea ii confirma insa valoarea cu care il inzorzoneaza contemporanii. Proba timpului (in care "examinatul" iese din timp) nu da gres niciodata.
Revenind la text. Poti convietui cu straini pana la adanci batraneti crezand ca-ti sunt prieteni. Iubirea e ea insasi o iluzie pe care o poti prelungi in timp daca o convertesti in obisnuintza. Separarea viselor de cosmaruri e nitelus mai complicata fiindca ultimele sunt o specie de vise. Grijile false de cele adevarate nu le desparte timpul, ci o aorecare stabilitate financiara. Timpul separa teama de indrazneala, dar intr-un sens comic (dupa razboi cand ti-a fost teama, degeaba o faci pe viteazu'). Filosofia asta a asteptarii timpului prielnic e tipica popoarelor contemplative, cum e bunaroara al nostru. De ce sa avem initiativa, de ce sa ne grabim sa ne afirmam pe scena istoriei? Va veni si timpul nostru! Lasa-i sa se bata ca chiorii si cand n-o sa ramana unul in jurul nostru, vom fi noi cei dintai.
Scurtimea vietii nu ne ingaduie sa lasam timpul sa ne separe prietenii de straini sau realizarile de visuri. Tre' sa ne folosim mintea si inima sa facem noi delimitarile astea. Chiar cu riscul de a gresi. Daca invatam din erori, timpul n-are decat sa curga. Timpul pe care-l avem la dispozitie nu separa decat mortii de vii. Sa ne straduim sa ne traim timpul, nu sa ne lasam purtati de timp spre iesirea din scena. Noi tre sa separam bobul de neghina. Timpul, trecand peste ele, nu face altceva decat sa le distruga pe amandoua.
20
Mihaela_G [din public] a spus pe 10 decembrie 2013:
Eu zic sa lasi deoparte folclorul si sa trecem la lucruri serioase, daca tot faci referire la personalitatea umana. In primul rand, vad ca n-ai inteles ca timpul nu separa nimic, el reprezinta o traiectorie continua pe parcursul careia au loc niste evenimente in viata oamenilor, si se termina pentru fiecare individ in momentul mortii. Dincolo de moarte nu raman decat amintirile oamenilor despre defunct, capodoperele de arta, stiinta ori spiritualitate ale acestuia. De-a lungul timpului oamenii acumuleaza experiente, unii progreseaza din punct de vedere spiritual, altii nu, deci, timpul nu ii separa, el poate sa fie cel mult un „dusman” al omului (prin proasta organizare) sau un binefacator (propice acumularilor), din cate observi, depinde de oameni in ce „relatie” se afla cu propriul lor timp.

Acum sa vorbim despre oameni si persoane, ceea ce este un nonsens fiind o separatie ce tine mai mult „de folclor”. Nu stiu cat de documentata esti tu in legatura cu aspectele legate de personalitatea umana. Incerc sa-ti simplific niste lucruri ce sunt ceva mai complicate. Oamenii sunt inzestrati cu o personalitate duala (exista lucrari stiintifice in acest sens), nu exista oameni buni si oameni rai, fiecare persoana poseda un conglomerat de calitati si defecte, excluzand persoanele cu tulburari psihice severe. Cu alte cuvinte, in acelasi individ salasluiesc mai multe personalitati, sau mai romantic spus, mai multe suflete. Oamenii interactioneaza cu mediul in care traiesc, au reactii diferite conform impulsurilor venite din mediul respectiv.
Pentru ca tot esti tu patrunsa de religie, perceptele religioase confirma si ele cam acelasi lucru prin niste pilde, mai ales de cea data de Iisus „sa ridice piatra cel care se afla fara de pacat”, deci, in niciun om nu exista doar bine sau doar rau, ci in fiecare exista atat bine, cat si rau, chiar daca noi insine nu constientizam acest lucru, candva ne va surprinde celalalt Eu al nostru ce va iesi la iveala in anumite imprejurari.
Daca vroiai sa folosesti metafore cu oamenii si persoanele, nu poti sa deformezi lucrurile de la starea lor concreta, inseamna ca nu cunosti natura umana, ar fi ca si cum ai afirma ca Luna este patrata iar Terra are forma trapezoida, numai daca scrii SF, in general, cazi in patima generalizarii.

P.S. Dedicatiile tale pentru mine pe nu stiu care blog nu ma intereseaza.
21
daniel stanciu [din public] a spus pe 10 decembrie 2013:
Doamna Mihaela, un individ n-are mai multe personalitati. Cel mult puteti afirma ca personalitatea lui inglobeasza trasaturi contrare, (daca nu chiar contrastante) care, activate in circumstante diferite, dau impresia unei dedublari. Un om care imbina blandete cu cruzimea, romantismul cu brutalitatea sexuala, temeritatea cu obedienta, iubirea de tara cu aversiunea fata de compatrioti n-are personalitate multipla ci o personalitate contradictorie, inconsistenta, tulbure. Daca pendularile intre cele doua exteme afective (sau caracteriale) sunt frecvente si frapante, insul in cauza s-ar putea sa sufere de tulburare bipolara sau de o alta maladie psihica.
Perceptele religioase se numesc de obicei precepte. In general ele tin cont de failibilitatea naturii umane, insa nu accepta cu resemnare "dualitatea" noastra morala, ci ne indemana sa ne cultivam latura buna, "luminoasa". In parabola nearuncarii pietrei, Iisus ne invata ca inainte de a condamna murdaria morala a altuia, trebuie sa facem curatenie in propriul nostru suflet. S-ar putea ca o viata sa nu fie de-ajuns pentru a indeplini acesta misiune ecologica. Dar este singura viata care merita traita.
22
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 13 decembrie 2013:
” ... nu poți să deformezi lucrurile de la starea lor concretă”(?!)!
Excepțional! Am spus-o și eu, dar mai romanțat, pentru un anumit poet de pe Citatepedia!

Stimată Mihaela G! E posibil să nu vă intereseze „pălăvrăgeala” mea dar poate, pe undeva, printr-o cămăruță privată a persoanei Mihaela G. (persoană sau om?), jetul de concretisme, oarecum difuze dar obiective, se va lăsa amăgit, în extremis, de vorbele omului Iulia M. (om sau persoană?)!

În orice dicționar al limbii române, definițiile pentru cele două noțiuni –om, persoan㠖 nu sunt identice, iar în citat este evidentă evocarea calității de om, diferită celei de simplă persoană! Zicem despre Mihaela G.: ”vai, ce om bun” și nicidecum: ”vai, ce persoană bună”!
Eu vă admir! Aveți o ”faț㔠proaspătă, nemachiată, infantilă! Ce înseamnă asta? Asta ar putea însemna, că am pentru dumneavoastră un mic dar: o povestioară inspirată din realitate! Iat-o:
De ani de zile, mă necăjește un prun, care se încăpățânează să-mi ofere (singurul din livadă) fructe cu paraziți! L-am rugat; l-am implorat; l-am amenințat, m-am sfădit cu el! Nimic!
O căuta cu lumânarea, așa că, soarta îi era ca și pecetluită: securea!
Un verdict al decapitării!? O, nu ... nu ... S.O.S.!
Și ... fructele s-au făcut din nou, și vara aceasta! Puzderie dar ... cu viermi! Ce impas ...! Impas? Aveam nevoie (mare) de o fisă! Am căutat-o prin vecini, în stânga-n dreapta! M-am răfuit cu cine s-a nimerit și am primit săpuneli zdravene (pentru deranj)! Și, habar n-am avut că ea era acolo, chiar în ”prețiosu-mi” cerebel și se numea Aceto Balsamico! Aceto Balsamico di Modena, pe care, în această toamnă voi fi lăsat o dedicație ...! Magic!
A urmat, bine-nțeles, ”izgonirea din rai” a nevertebratelor, după care ..., n-o să credeți: din fostele prune ”ciumate”, mi-am dichisit cea mai deliciosă glazură pentru tort! Notă: ”film s.f., inspirat din fapte reale”!

Nu tot ce citim, fie și scris de genii, e genial! Grâul se recolteză cu neghină cu tot! Pe urmă, cine are trebuință de grâu, îl alege, oricâtă neghină ar avea!
Oare cui îi e de folos, un pas înapoi al Irinei Binder? Sunt sigură că va veni o zi când, însăși se va apleca asupra ogorului său și-l va primeni, numai cu semințe Gold!

Cum zisei, am anumite motive, pentru care citesc tot ce e scris (destul de puțin) sub numele Mihaela G.! Poate că nu sunteți nici dumneavoastră, cea mai bună rodie, pe care vreau s-o primesc de la Moș Crăciun! Dar, când găsesc în ea bobițe necoapte încă, îmi prepar un infailibil Aceto Balsamico!

E important să-ți spună cineva, că găsește în tine o rodie (un strugure, o nucă, un ananas) ...! E similar cu o ușă deschisă către lume! Dar numai intrând, poți vedea cât de implacabil, strâmt și grăbit e (întotdeauna) Timpul, să separe ireversibil, cele două fațete ale monedei cu șanse neegale: capul și pajura!

Lăsați-o în pace pe Irina Binder! Să se bucure de glorie! Poate e singura, nu știm ...! Ce știm sigur, este că: e loc sub Soare pentru toți; nu trebuie să ne batem pe un milimetru de Univers!

Mai bine, citiți-l pe marele Vasile Pavelcu, mult mai concret decât incertul ompersoană: personalitate! Și apoi, vom căuta împreună (dacă veți vrea), circumstanțe atenuante pentru deformarea unor lucruri din viața noastră!

Să nu aplecăm creanga spre noi: s-ar putea s-o rupem și să rămânem definitiv, doar cu fructele de pe ea!
23
Mihaela_G [din public] a spus pe 14 decembrie 2013:
Daniel Stanciu,

Probabil nu esti familiarizat cu notiunea de personalitate duala si de aceea esti contrariat. Nu am inventat eu termenul acesta, exista studii stiintifice in acest sens. Psihicul uman are un mecanism complex. La un moment dat pot sa apara la fiecare individ mai multe constiinte distincte, dotate fiecare dintre ele cu perceptii diferite, memoria sa si chiar propria moralitate, ceea ce in termeni specifici se numeste „clivaj al Eului” si nu este nimic patologic. Cred ca tu confunzi comportamentul duplicitar al unui om, dependent de vointa lui (in scopul de a epata sau de a-si atinge anumite scopuri) cu personalitatea duala ce nu depinde de vointa oamenilor. Diferentele dintre indivizi constau in nivelul de educatie si cultura, in modul cum acestia stiu sa-si controleze reactiile, unii dintre ei sunt autodidacti etc. De aceea spuneam ca nu exista numai oameni buni sau numai oameni rai. Mai degraba, nu exista oameni perfecti. Nu cred ca este cazul sa extindem astfel de discutii aici.

Iulia Mirancea,

Nu inteleg despre ce glorie vorbesti. Irina Binder a scris o carte fara vreo valoare literara. Fiti sigura ca daca era asa de valoroasa cartea Fluturi, primea toate elogiile criticii literare din tara noastra.
Nu-mi duceti grija ce carti sa citesc. Din fericire exista multe alte carti de certa valoare literara pe piata, si bine cotate de critica literara.

Cat priveste diferentierea dintre om si persoana, imi mentin parerea, totul tine numai de folclor. Exista numeroase exemple: om inteligent/cult/etc. sau persoana elevata/rafinata/etc. Diferentele sunt date de personalitatea fiecaruia, restul e folclor.
24
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 15 decembrie 2013:
Bine, Mihaela G.

Când o voi întâlni, îi voi spune!
25
Domnul Golanu [din public] a spus pe 26 februarie 2014:
intarata-i drace, ca asa ne place
26
insomniac [din public] a spus pe 19 mai 2014:
Exprimare extrem de deficitară! Oamenii și persoanele sunt același lucru. Coșmarurile sunt tot niște vise, numai că sunt urâte. Ar fi trebuit să se separe visele frumoase de coșmaruri, dar nu știu cum pot fi separate ele de timp. Tot citatul este un nonsens.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook