Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Mi se pare interesant că lumea fugea de realitate în comunism. În capitalism, nu numai că fugim, ne și ascundem. Unii-n club, alții-n mall, alții-n smartphone / smart tv, alții-n casă (e mai ieftin), alții-n lecturi suplimentare.


Adăugat de Teodor BurnarSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

 

1
Homo Novus [utilizator înregistrat] a spus pe 25 aprilie 2013:
Scanând realitatea fugitiv, aceasta îi apare omului cu deformările spațio-temporale aferente vitezei de mișcare, așa cum, de altfel, e mai bine pentru liniștea lui interioară. Ca atunci când ne deplasăm cu autovehiculul la o anumită viteză și nu surprindem decât frânturi din peisaj, omul are nevoie de distracții pentru a respira ușurat în fiecare dimineață, atunci când deschide ochii și își dă seama că nu i-a sosit ceasul, chiar dacă însăși viața adevărată este fenomenul de care fuge cu tenacitate. Fiecare om aleargă cum poate mai bine și în direcții care îi permit să nu se distanțeze de propria persoană și să privească lumea de sus, inclusiv pe el însuși. Dacă se opresc, oamenii încep să gândească, să analizeze mediul ambiant, să mestece informațiile, să se deștepte. Dar de ce să se deștepte? Încă nu le-a sosit ceasul...
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 25 aprilie 2013:
Teodor, e o mare diferenta intre cele doua "fugi". In comunism indivizii fugeau de realitate, in democratie (nu capitalism), oamenii fug de ei insisi (in ideea de reprezentativitate, de opinie majoritara, in divertismentul cel de toate zilele etc.) . In privinta ascunderii, pe care o observi tu in "capitalism", si in comunism se practica la scara larga. A
3
apostol bologa [utilizator înregistrat] a spus pe 25 aprilie 2013:
În comunism ne ascundeam, eram căutați și în gaură de șarpe, și eram găsiți.
În capitalism nu ne ascundem decât după noi înșine, și nimeni nu se mai ostenește să ne caute.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook