Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

O talpă goală pe cer

o umbră am închis în mine
cum o cheamă, nu știu!
am luat un fir de suflet și l-am lipit pe lumina cerului
și l-am întrebat: mă vezi?
...
am talpa goală, nu calc suflete cu ea
acum unii chiar mă-njură
mă-ntreabă dacă este iubirea mea
Ea? stă acolo lipită de cer
și așteptă să treacă timpul

poezie de (noiembrie 2012)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Viorel Muha. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 21 noiembrie 2012:
"nu calc suflete"? E o idee și chiar expresie, pe care am folosit-o eu (fără negație), într-un aforism!
Excepționale versuri, domnule Viorel Muha!
Da, mi-a plăcut poezia, seamănă cu stilul meu și am vrut să-mi spun părerea mea de cititor! Ați putea face și domnia voastră acelaș lucru, în afara programului de lucru?
2
Viorel Muha [autorul] a spus pe 21 noiembrie 2012:
Scuze pentru că am ... așa a fost să fie ... compus "nu calc suflete", dar nu am știut de existența acestei expresii. In timpul cel mai scurt posibil, o voi înlocuii cu ceva la fel de expresiv, sper. Nu sunt dintre aceia care culeg expresii și le adună sub nume propriu, intercalându-le. Cunosc persoane care fac acest lucru ... urât. Mulțumesc pentru comentariu! Nu cred că pot să-mi spun părerea, pentru că sunt extrem de exigent și ar deranja. Am și eu greșelile mele! Gănduri frumoase, Viorel M.
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 21 noiembrie 2012:
D-na Iulia, "a calca pe suflet" e o expresie ponosita (si nitelush patetica). Circula mai mult in varianta a "calca pe inima". Calcatul pe inima revigoreaza miocardul. Cine-si calca des pe inima, nu doar ca are vocatie de politician, ci se imunizeaza impotriva infarctului.
4
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 21 noiembrie 2012:
Poezia, nu este doar o înșiruire de cuvinte, trebuie să aibă și un mesaj. Aici îl putem descoperi doar în cele trei puncte care marchează "brâul" poeziei.
5
Viorel Muha [autorul] a spus pe 21 noiembrie 2012:
Da, așa este. Ponosită-i lumea asta, dar nu avem ce face. Cu toții facem parte din ea
6
Abramovici [din public] a spus pe 21 noiembrie 2012:
Ioane, vrei un mesaj poetic? De care? Un e-mail sau un sms?
7
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 22 noiembrie 2012:
"Nu sunt dintre aceia care culeg expresii ...." Nu, nu sunteți dintre aceia! Domnule Viorel Muha, mie nici prin cel mai "călcat" neuron al creierului, nu mi-ar fi putut trece o atare acuzație! Și argumentul este însuși citatul meu, căruia eu îi uitasem conținutul (sună cu totul altfel) și pe care vi l-am pus la dispoziție! Eu am vrut altceva, dar nu mai are importanță! Îmi cer mii de scuze pentru insolență!
Totuși (nu mă las, nu?), cum rămâne cu "Nu cred că pot să-mi spun părerea, fiindcă sunt extrem de exigent"? Nu mai e nici un dubiu, sunt cuvintele dumneavoastră proprii! Exigent cu ceilalți? Ei, și? Păi eu am nevoie de asta! Dar, dacă vă referiți la publicul de pe acest site, aș putea să vă provoc, la o mică dispută, în care eu susțin următorul lucru: acest public nu trebuie subestimat! Eu am toată stima pentru el! Și, când fac această afirmație, am în vedere voturile acordate modestelor mele concepte:
corespund propriilor mele "exigențe"; tot ce mi s-a votat slab, nu-mi place nici mie! Iar pe mine, acest lucru mă ajută enorm! Pe mine, care acum câteva luni, habar n-aveam de versificație și nici nu întrevedeam vreo alternativă favorabilă! Două trei poezioare aprobate de public (nu reușite, aș fi ridicolă să pretind asta), au fost un dar (habar n-am de unde venit), pentru mine: m-au încurajat! Este o trăire fantastică să te trezești (din somn), în toiul nopții, ca să pui pe hârtie (cu stiloul -obiectul cel mai drag sufletului meu) o strofă de poezie! Acele momente ar putea fi momentele mele de închinăciune către Supremație! Iar Citatepedia a fost, de departe, resortul acestei minuni! Aici l-am cunoscut (aici, în exclusivitate) pe poetul Girel Barbu, care m-a inspirat! Să fie o simplă întâmplare? Să fie ce vrea să fie, eu pot să declar acum, așa cum ar declara un pom, dacă ar putea vorbi: vreau să rodesc pentru oameni!
8
Viorel Muha [autorul] a spus pe 22 noiembrie 2012:
Iulia Mirancea

Din păcate ai înțeles greșit ceea ce am scris. Nu te-am acuzat și nu am acuzat pe nimeni! Păcat.
9
Viorel Muha [autorul] a spus pe 22 noiembrie 2012:
Unii dintre noi se uită prin ferestre mari, alții prin ferestre mici! O zi plăcută celor curați la cuget și la suflet.
10
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 22 noiembrie 2012:
Viorel Muha, din nefericire, ați înțeles și mai greșit: acuzația era a mea, nu a dumneavoastră, drept pentru care mi-am cerut scuze!

Iar acum, pentru că e imposibil să ne înțelegem, din nou îmi cer scuze fiindcă nu mă străduiesc suficient să găsesc ferestrele mari! Vă felicit pentru reușita dumneavoastră de a le fi găsit!
O zi plăcută celor curați la cuget, dar și mai plăcută, celor ce, vor să și-l curățească!
11
Viorel Muha [autorul] a spus pe 22 noiembrie 2012:
Orgoliul neângrădit și nemăsurat, a determinat ca națiuni și civilizații aproape să dispară! Unii privesc numai în pământ, alții la cer. Intunecate-s gândurile și privirile celor care privesc pământul, și cât de deschise a celor care privesc cerul. Ar trebuii să existe o zonă gri și să coexistăm undeva la mijloc, mai ales noi românii.

Degeaba pământul este bun, clima este caldă, plouă și este soare, că sunt ape dealuri și munți, dacă sămânța-i aleasă prost. Cu câteva flori, nu se face primăvară.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook