Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ar trebui să iubim oamenii într-atât, încât să dorim a le oferi în toate clipele (bune sau mai puțin bune) doar frumusețea noastră!

(8 octombrie 2012)
Adăugat de Iulia MiranceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Iulia Mirancea. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Brândușa [din public] a spus pe 9 octombrie 2012:
Cugetare de femeie, care-și răspândește iubirea ca pe niște bijuterii săracilor. Femeie adevărată! Ce bine că existați!
2
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 9 octombrie 2012:
O, Doamne, mai aud și eu, un cuvânt bun (pe acest site), adresat unei persoane (a mea), atât de controversate! Mulțumesc, prea stimată doamnâ/domnișoară Brândușa!
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 9 octombrie 2012:
Doamna, eu il cred mai degraba pe batranul Kant. El nu propovaduieste iubirea universala, ci respectul neconditionat fata de semeni. Iubirea e nestatornica si partinitoare. N-ai cum sa iubesti doua persoane cu acceasi intensitate (poate singura exceptie sunt copiii proprii).Or aceste diferente afective se simt si starnesc animozitati intre destinatarii iubirii noastre. Mai mult decat atat, iubirea nu se reduce la priviri visatoare si la bezele, ci presupune angajament, daruire. Iubirea angajata fata de o persoana are ca revers dez-angarea intr-o alta relatie. A te atasa de cineva atrage cu sine detasarea de altcineva.
De aceea e mai potrivita atitudinea recomandata de Kant. Respectul comporta in primul rand o detasare. Dar nu una pasiva, indiferenta, ci una activa, responsabila. Priveste-l pe celalalt ca pe o fiinta demna, infiferent de conditia lui sociala, intelectuala si morala. Respectul n-a ucis pe nimeni, doamna. Iubirea are milioane de victime la activ.
4
Brândușa [din public] a spus pe 9 octombrie 2012:
Numai iubirea poate învia, celelalte dispar fără pic de urmă. Bucurați-vă doamnă dragă și sigur îi veți bucura și pe alții.
5
Girel Barbu [utilizator înregistrat] a spus pe 9 octombrie 2012:
Doamnă Iulia Mirancea,
Deznădejdea e un mare păcat. Se spune că odată diavolul aflat într-un mare impas (de ordin financiar!)a ieșit într-un bazar și și-a expus pe tarabă tot ce agonisise până în acel moment : bârfele, zavistiile, neiubirea și multe altele. S-au adunat într-un scurt timp, mulți cumpărători. Prețurile, difereau de la un "produs" la altul, dar oricum erau accesibile tuturor. La unul însă prețul era exagerat de mare. Un cumpărător curios îl întrebă : "Acolo, ce se găsește?" Diavolul îi răspunde mândru: "Aici e deznădejdea". "Și de ce nu mai lași din preț?" Diavolul a răspuns oftând : "Celelalte îmi aduc puține suflete în iad, deznădejdea însă mi-aduce cele mai multe"
6
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 9 octombrie 2012:
Domnule Girel Barbu

Deznădejde ... păcat ... (?)!
Sunt numai puțin rănită, atâta tot! Dar, vă mulțumesc pentru sentință! Ați găsit, în sfârșit, cel mai bun loc (iad), pentru mine (chiar așa să fie?)! Probabil știți dumneavoastră, ce știți!

Totuși, nu înțeleg, ce legătură are acest comentariu, cu citatul! După câte observ, autorul a găsit un pașaport pentru rai! Citatul ar putea argumenta o legitimitate: dreptul la Port-iubire!
7
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 9 octombrie 2012:
Domnule (com. 3)

Aveți dreptate! Comentariul conține mult adevăr și îmi place! Ca de obicei, aveți multe de spus oamenilor (și mai puțin de dăruit)!

Căci: "priviri visătoare, bezele" ...
Vreți să-mi explicați ce cuprinde instituția Iubire? Sau vreți să mă judecați (pentru ce n-am făcut)? Sau vreți să vă expuneți un discurs despre moralitate?
Sper ca acest comentariu (al meu), prin care îndrăznesc să apăr, ce-o mai fi rămas din reputația mea, să fie aprobat; căci, văd că al domniei voastre (care, nu nu se referă deloc la mine), fuse acceptat!
8
Catavencu [din public] a spus pe 9 octombrie 2012:
Iulia, comentariul nu se refera la tine. Daniel - moralistul - se refera la o distinsa doamna care s-a dez-angajat intr-o relatie pt. a se angaja fata de el. Ii urmaresc de mult timp pe cei doi - sunt vreo 3 ani - si stiu ce le poate pielea!!!

P.S. Iulia, tu esti o persoana controversata pt. ca iti expui viata privata in public. Si, pe buna dreptate, te faci de ras. O doamna distinsa nu procedeaza astfel.
Semneaza un moralist.
9
daniel stanciu [din public] a spus pe 9 octombrie 2012:
D-le Catavencu, eu nu am "combinat" (nici afectiv, nici conversational) cu nici o dez-angajata. Dar nu vreau sa va stric sublima delectare a observatiei psihologice. Asa ca va indemn sa "ne" obvervati cu aceeasi vigilenta ca si pana acum.
10
Catavencu [din public] a spus pe 9 octombrie 2012:
Daniele, tata, intamplator sau nu, sunt absolvent de psihologie, si practician. Te-am abordat tocmai pt. ca am observat ca ai inclinatii spre psihologie - iti plac jocurile psihologice. Daca te-am deranjat, imi cer scuze. Nu te mai deranjez deloc.
11
Madame [din public] a spus pe 9 octombrie 2012:
Cine nu iubește oamenii, nu poate iubi pe cineva anume.
12
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 10 octombrie 2012:
Domnule Cațavencu

De când vă aștept! Da' mult ați mai stat pe gânduri, dacă să interveniți sau nu, domnule ... Nae Caț ...! E, mi-ați adus scrisoarea, domnule Cațavencu? Mi-e tare teamă că, nici n-ați avut-o! Văd că mă tutuiți (sigur, pentru că nu sunt "o doamnă distinsă")! Asta mă obligă să vă pun o condiție: pentru domnia voastră sunt Zoe, domnule Cațavencu, în nici un caz, Iulia! Căci, Zoe și-a pierdut scrisorica (de amor), de o găsirăți domnia voastră! Numai că, aici domnule psiholog (psiholog? ce bodeală a dacului, tu Tan, eu Tan, tu ..., eu ...), nu e vorba de o scrisoare pierdută, ci de una găsită; și, nu de una aruncată alan-dala, ci de una trimisă special, cu tot respectul, unui mare om: distinsului domn, Girel Barbu!
Îmi expun "viața privată în public"??? Cum așa? Păi știți dumneavoastră cine sunt eu? Mi se pare că, habar nu aveți!

Domnilor frumoși, de pe Citatepedia
Bunii mei domni

C'est fini la comedie?
Se pare că scriu ultimul comentariu despre acest subiect deci,
îmi rezerv dreptul (ca protagonistă), să am ultimul cuvânt!
Așadar!
Apreciez din tot sufletul strădania domniilor voastre, de a căuta literatură potrivită și de a o adapta oricărei teme de pe acest site! Ați fost nemaipomeniți! Despre impllicarea dumneavoastră în această senzațională telenovelă, voi reveni, înainte de (probabil), ultima mea prestație, dinaintea unei pauze (binemeritate, mai am și alte treburi)!
Aș vrea să vă răspund la o întrebare pe care, nu mi-ați pus-o (ce e drept), ci mi-ați sugerat-o: de ce țin atât de mult la titlul de "femeie cuminte"! Așa e, domnilor? Am să vă spun de ce, e simplu: pentru idolul copilăriei mele -tatăl meu (căci v-am mai sus că, mama mea, după ce s-a lămurit ce e pe Pământ, și-a luat tălpășița de pe-aci)- Tatăl meu m-a educat astfel: "bărbatul (soțul)trebuie respectat, nu călcat în picioare! Femeia, trebuie să-l respecte pe bărbat, cu un trup curat"!
Jumătate din sângele meu (de la tată) vine de acolo, unde femeia are acest cult! Acolo (la Istambul), am fost astă-vară, când am lipsit: să-mi revăd rădâcinile!
Și atunci, ce caut eu pe acest site și, mai ales cu o poveste atât de susceptibilă de ambiguități? E, la această nelămurire, am a vă spune: nu mai confundați realitatea cu teatrul, domnii mei!
Realitate, a fost doar un gest inedit de recunoștință; restul a fost (cu voia dumneavoastră), o întămplătoare (excepțională), piesă de teatru! Oricâte versuri ne-am dedicat unul altuia (poetul și "îndrăgostita"), ele au fost pură imaginație!
Vă mulțumesc din suflet, pentru rolurile, jucate (fără voia dumneavoastră), atât de reușit!
13
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 10 octombrie 2012:
Doamnă (Madame),
Este extraordinar, ceea ce ați spus! Vă mulțumesc!
Dumneavoastră, nici n-aveați cum să spuneți ceva mai puțin valoros!
14
daniel stanciu [din public] a spus pe 10 octombrie 2012:
Madame, cine iubeste "omul", detesta de multe ori oamenii, fiindca e prea exigent ( eun fel de Gelu Ruscanu din "Jocul ielelor"). Cine iubeste oamenii (omenirea), nu iubeste indivizii umani, fiindca e capabil numai de sentimente abstracte. Cine iubeste cativa oameni, nu iubeste umanitatea (Oamenii de care vorbiti dvs. si d-na Mirancea), fiindca are motive intemeiate sa isi limiteze elanul sentimental si pentru ca are un apetit redus pentru abstractiuni (de felul "umanitatii" sau al "omului in genere".
15
Madame [din public] a spus pe 10 octombrie 2012:
Doamnă Mirancea, și eu vă mulțumesc! Pentru mine, devotamentul față de literatură valorează mai mult decât relațiile amoroase cu craii de curte veche.

Stimabile Daniel, ești refractar la tot ce (ți) se spune. Eu m-am referit la faptul că cine nu simte compasiune și afabilitate față de suferințele și nenorocirile altora, nu poate nutri sentimente de dragoste față de un om anume. Oricum, niciodată n-ai încurajat un comentariu scris de mine. De ce această ostilitate fățișă contra mea?
16
daniel stanciu [din public] a spus pe 11 octombrie 2012:
Am sa va raspund parafrazand-o pe d-na Betty: aprobarea "suprima" farmecul conversatiei. Nu va maguliti, insa. Nu sunteti singura beneficiara a contrelor mele.
17
Catavencu [din public] a spus pe 11 octombrie 2012:
D-na Iulia Mirancea (sic!), spuneti piesa de teatru?! Ah! Va amagiti - scenariul dvs nu este teatru, ci serial – un thriller erotic – thriller pt. ca exista victime (cazul Girel Barbu) si erotic pt. ca v-ati expus viata privata pe un site de cultura. Mai expediem si noi scrisori dar nu le facem publice si nici nu le pierdem, doamna Zoe!
18
Madame [din public] a spus pe 11 octombrie 2012:
Daniel, judecând prin analogie propozițiunea lui Betty și destăinuirea dumitale, trag lesne concluzia că iubirea este o eternă conversație, la care participă cei deznădăjduiți! Vasăzică, stimabile, practici psihoterapia în grup! Și ce orientare nobilă: psihoterapia umanistă. Să nu îndrăznească cineva să mai spună că ești inuman! Ești fenomenal! Comentariile sunt hrana sufletului tău. Te "citesc" în fiecare zi… de plăcere.
19
daniel stanciu [din public] a spus pe 12 octombrie 2012:
Doamna, dvs n-ati facut o analogie, ci o poliloghie. Ati imbucat (apropo de hrana sufleteasca) niste cuvinte din texte care se aseamana exclusiv formal (hai sa zicem si in privinta valorii lor intelectuale). Rezultatul e un panseu bun de lipit pe usa unei haznale (zugravita a la Roumain cu nuante de maro si galben) dintr-o gara dezafectata de pe la noi: "Ubirea" este o eternă conversație, la care participă cei deznădăjduiți!" E o prolog admirabil pentru o meditatie "budista".
20
Madame [din public] a spus pe 13 octombrie 2012:
Daniel Stanciu, matale n-ai priceput nimic. Nu că mă supăr că n-ai priceput, fiindcă nu ai cum să pricepi, apropo de perspicacitate. Ai afirmat că mă contrezi pentru a da farmec conversației. Sincer, n-am cuvinte: ești de-o civilitate ireproșabilă! Și, bine că mi-am adus aminte, îți comunic că am renunțat la orice formulă de politețe la adresa ta, în primul rând, pentru a nu fi prezumțioasă și în al doilea rând, pentru că disprețuiesc opiniunea dumitale. Am să consider că te strofoci să-mi tragi contre din exces de trăiri psihice și vădită lipsă de trăiri fizice. Tragismul situației tale rezultă din faptul că nu conștientizezi că nu ești călare pe situație. Știu, vei gândi că fac o poliloghie, dar n-am încotro. Nu pot să am un dialog, deoarece nu am un partener de dialog. Nici nu voi scrie pomelnice (așa cum procedezi tu), fiindcă sunt plictisitoare și lipsite de originalitate (personal, n-am răbdarea necesară să le citesc). Când am spus: comentariile sunt hrana sufletului tău, făceam referire numai la sufletul matale. Fiindcă tu (aidoma babelor) nu ai altă treabă decât să iscodești paginile acestui site. Eu, spre deosebire de tine, am un loc de muncă onorabil, precum și activități extraprofesionale (cred că ai observat că scriu numai seara). Referitor la faptul că panseul meu e bun de lipit pe ușa unei haznale, pot să spun cu mâna pe inimă că ai replicat virulent pentru simplul fapt că te simți încorsetat în propria neputință de a rula un sentiment. Mă gândesc că, dacă prologul ți s-a părut admirabil, oare cum consideri epilogul? Trist, dureros, sfâșietor? N-are importanță, oricum. Mă opresc aici, fiindcă nu vreau să te obosesc și să comit, Doamne ferește, un homicid.
21
daniel stanciu [din public] a spus pe 13 octombrie 2012:
Doamna, nu-mi ramane decat sa va indemn ca puneti si cealalta mana pe inima. Prea e mare si simtitoare. Sunt convins ca o manutza delicata nu-i face fatza. Faceti un masaj cardiac zdravan si "rulati" un sentiment (va recomand dispretul princiar) ca pe o clatita cu magiun. Bon appetit!
22
Madame [din public] a spus pe 13 octombrie 2012:
Stimabile, așa vorbești cu mine? Ca-n paleolitic? Dar ești plin de pretenții. Cum aș putea să venerez un hominid preistoric? Când eu îmi voi pune și cealaltă mână pe inimă (sau, poate, ai insinuat să pun mâinile pe piept, fiindcă legătura semantică nu este clară), matale, câinos la inimă cum ești, îți vei mușca mâinile de necaz. Domnule, pe cuvântul meu de onoare, te afli într-o situație infernală: iubești fără nicio perspectivă. Dar nu vreau să mi te confesezi, oricum nu mă interesează. Te las să clocotești de fericire!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook