Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Observați că nu vorbesc despre femei în aforismele mele. Pentru aceasta ar fi nevoie de tomuri întregi de presupuneri, ca de obicei eronate, și nu de spațiul îngust al unui panseu, oricât de remarcabil ar fi acesta.

(6 octombrie 2012)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
daniel stanciu [din public] a spus pe 22 noiembrie 2012:
Nu e indicat sa te referi la femei in aforisme, fiindca femeia cu care (momentan) esti iti va reprosa experienta pe care o ai in materie de femei (faptul ca am folosit de trei ori substantivul "femeie" e un semn de respect maniacal fata de ele). Degeaba ii spui ca la ea s-a blocat contorul aventurilor galante. Desi ti se declara credincioasa, nu te crede.
2
Abramovici [din public] a spus pe 22 noiembrie 2012:
"Spațiul îngust al unui panseu" nu înseamnă neapărat un panseu îngust. Domnule autor! Încercați să eliminați cuvintele de prisos. Prea mult bla-bla pentru un aforism "remarcabil". Mușatescu fixa ideea aceasta în șapte cuvinte, plus poanta (care aici lipsește total).

Apoi, vă mai și contraziceți. Ne cereți să observăm că nu vorbiți despre femei în "aforismele" dv. Când tocmai comiteți și semnați unul despre femei.

Prea simple, școlărești, constatative, lipsite de fiorul paradoxului, fără urmă de poantă, lălăite până la trăncăneală, multe din panseurile dv. cu greu se pot încadra la categoria "aforisme".

Dar aveți și multe reușite. Deci, se poate. Încercați să recurgeți la limbajul riguros aforistic, să vă cântăriți îndelung, nu numai fiecare propoziție, ci fiecare prepoziție.

Spre exemplu: comentariul lui Daniel, chiar așa neglijent formulat, cu repetiții supărătoare, abundă în poante, care dau textului savoare. Poanta este sarea și piperul unui panseu reușit. Succes!
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 23 noiembrie 2012:
Vai cum puteti spune ca repetitiile din necizelatul meu text sunt suparatoare? Pai care e cuvantul pe care-l repet cu obstinatie? - FEMEI. Va supara ca am gazduit prea multe intr-un enunt? Cand esti inconjurat (chiar si lingvistic) de femei, iti pierzi uzul ratiunii. Si unde ratiune nu e, credeti ca mai mai conteaza ambalajul lexical? In plus, repetitia pe care am comis-o e o stratagema stilistica. Cuvantul reiterat ar trebui sa reflecte o framantare launtrica, o obsesie a autorului. Faptul ca „scriitorul” (adica eu) nu reuseste sa-si domine marota imprima textului o nota de autenticitate, de biografie reala.
Poftim un aforism instant despre femei: "Femeia e sensul vietii. Din acest motiv barbatii inteligenti nu reusesc niciodata sa gaseasca sensul unic al existentei."
4
Abramovici [din public] a spus pe 23 noiembrie 2012:
Daniel, încearcă să găzduiești o singură femeie într-un text. Așa-i stă bine unui comentator monogam.
5
Madame [din public] a spus pe 25 noiembrie 2012:
Întocmai, domnule Stanciu. Ambalajul lexical nu contează, ci calitatea scriitorului și mai ales conținutul textului, care produce efecte imediate și profunde asupra femeii inteligente. Fiindcă un comentator monogam râvnește la femei inteligente, nu-i așa? Iar cuvintele dumitale generează stări sufletești extatice și sublime în cazul femeilor cu pricina. Altfel spus, iluzia iubirii. Satisfăcut de răspuns? Dacă vei continua să pui întrebări capcană, nu este exclus ca adorabila vulpoaică (care cade prinsă greu) să-ți spună pe un ton hâtru: "Desigur, mă supără că găzduiești alte femei în mintea ta. Autobiografia ta relevă obsesia pentru femei". Iar referitor la aforism: Vrei să ajungi în rai? Intră pe contrasens!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

    Mai multe în Forum »

    Fani pe Facebook