Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Flancată de vicii, practicarea virtuții devine o echilibristică ezitantă, o crispată suspensie în spațiul incert dintre două pericole.

în Minima moralia
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Nelinisti vechi si noi" de Andrei Pleșu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.00- 32.50 lei.

 

1
Radu C [din public] a spus pe 11 martie 2009:
C-ar fi virtutea fara vicii...?
2
Cornel [din public] a spus pe 12 martie 2009:
O normalitate banala, Radule, aceea ar fi virtutea fara vicii!
3
Radu C [din public] a spus pe 13 martie 2009:
Oare normalitatea poate fi banala?Fugim cu obstinatie de normalitate crezand-o mediocritate, sau lipsa de originalitate.A fi tu insuti, adica normal, iti confera cu certitudine originalitate, uitand sau nestiind, ca normalitatea ta este originalitate derivand din unicitate
4
Cornel [din public] a spus pe 13 martie 2009:
Spunea Bogza: "Ca să fii om întreg, multe sunt necesare." Eu as spune dimpotriva: "Ca sa fii om întreg, atâtea ne prisosesc". Fii om! Oferă, nu cere! Dă, nu pretinde! Toate acestea ți se vor întoarce în proporții surprinzator de mari. Dar... cine să înceapă?
5
Radu C [din public] a spus pe 25 martie 2009:
Totul suna bine pana la chestia cu "intorsul".Dar dece sa se intoarca?Este cumva aceasta conditia de a face bine?Sa fie totul o afacere?
6
Horia Ivan [din public] a spus pe 18 mai 2010:
Draga Andrei (Plesu), Daca te-ai apropia muuuult mai mult de Hristos si nu ai ramine cantonat la distanta ce ti-o impune propria-ti vanitate, precum Eliade, si el fost mare istoric al religiilor, cu puterea Duhului Sfint, virtutea nu-ti va mai prilejui echilibristici ezitante si crispate. Abandoneaza-te Credintei, facindu-te mic precum Nicodim si plutind cu beatitudine in spatiul Virtutii, precum unele personaje ale lui Chagall, ne vei putea impartasi lucruri mult mai interesante. Fa-te inger, caci despre ei ai scris cu atita har.
7
Horia Ivan [din public] a spus pe 12 iulie 2010:
Lui Andrei Plesu ii lipseste acea stare de umilinta, de smerenie, ce l-ar pune in contact fericit cu lectorii sai. Distant, autoreferential, el trece printre cei ce-l stimeaza, ascultindu-l si citindu-l ca un paun admirat doar pentru frumusetea penajului sau. Deaceea cred ca orice duhovnic cu cit de putina lumina-n suflet este mult mai util semenilor sai decit un inabordabil erudit de talia filozofului si eseistului nostru.
8
viorel ficut [din public] a spus pe 12 iulie 2011:
acest lucru ne poate salva dar nu prin mijloace conceptuale ci prin mijloace crestine ancestrale cum ar fi comuninea mistica cu divinul astral prin post si ruga poti diminua suferinta interioara care vine de la raul empat ca un avertismet a lui dumnezeu sa o rupi cu ei.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook