Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

La o lună după ce Victor Ponta a ajuns prim-ministru, presa a descoperit că a plagiat grosolan în teza de doctorat, fapt confirmat de verdictul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor și Diplomelor (epigramă adaptată după A.C. Cuza și Elis Râpeanu)

Ești râsu'-ntregului Apus,
Plagiator, om de nimic,
"Te-ai înălțat atât de sus",
Ca să vedem "cât ești de mic!"...

epigramă de din Plagiere și plagiatori (29 iunie 2012)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

 

1
George Budoi [autorul] a spus pe 29 iunie 2012:
Amicului ajuns

Pe-o înaltă funcție călare
Un X, iubitul tău amic,
A trebuit s-ajungă mare
Să vezi și tu cât e de mic!
Elis Râpeanu, Antologia epigramei românești, 2007


Unui parvenit

Te-ai înălțat atât de sus,
Iubitul meu amic,
Încât să nu te miri că-mi pari
De jos... atât de mic.
A.C. Cuza
2
Gâgă Filosoful [din public] a spus pe 29 iunie 2012:
Domnule Budoi,

Aveți grijă
ce postați!

Că la noapte vine
ministrul culturii
și dizolvă acest minunat site
de cultură.

Avem de-a face cu o grupare
fără principii morale
și fără scrupule.
3
George Budoi [autorul] a spus pe 30 iunie 2012:
Presa română (Adevărul, EVZ, Gândul, Revista 22, RL ș.a.) și străină (Associated Press, El Mundo, France Presse, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Irish Times, Nature, Reuters, The Guardian, The Times, Washington Post ș.a.) și televiziunile vuiesc din data de 18.06.2012 despre plagiatul grosolan, “primitiv”, al lui Victor Ponta, arătând că teza sa de doctorat e plagiată peste 50 %.
"Indiciile privind plagiatul sunt copleșitoare", a declarat pentru prestigioasa revistă științifică Nature academicianul Marius Andruh, președintele Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) din Ministerul Educației.
Conform presei și declarației CNATDCU, pentru a întârzia cât mai mult verdictul asupra plagiatului din teza de doctorat a lui Ponta și a-i asigura un verdict favorabil, pe 28.06.2012 ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, a dat un ordin de ministru de desființare a CNATDCU. În ciuda manevrelor rușinoase ale ministrului Liviu Pop, CNATDCU, în frunte cu președintele său, academician Marius Andruș, s-a reunit și, spre cinstea sa, a dat în unanimitate verdictul că Victor Ponta a PLAGIAT la doctorat și i-a cerut ministrului anularea titlului de doctor.
4
George Budoi [autorul] a spus pe 30 iunie 2012:
SLUGOII

1. Aud la tembelizor tot felul de slugoi și de propagandiști PSD-iști și, culmea, liberali, aliații împotriva naturii ai PSD-ului, care au atins culmea penibilului spunând că asupra plagiatului unei teze de doctorat în drept nu se pot pronunța chimiști, matematicieni, filologi etc., ci că trebuie să fie musai profesori în drept.
Nimic mai FALS.
De specialiști în domeniu e nevoie ca să evalueze dacă în teza de doctorat se aduc contribuții originale în domeniul de cercetare respectiv și dacă nu se fac erori de specialitate intolerabile.
Orice profesor universitar din oricie domeniu recunoaște și se poate pronunța asupra plagiatului din orice domeniu, altfel nu e profesor universitar.
Mai mult, chiar și un elev de clasa a VIII-a recunoaște un plagiat.

2. O altă afirmație FALSĂ
pe care o fac slugoii și de propagandiștii PSD-iști este că într-o teză de doctorat în drept nu poți decât să reproduci legi ca atare, că e ca la formulele matematice.
Din moment ce o teză de doctorat, în orice domeniu, înseamnă să faci cercetare în acel domeniu și să vii cu contribuții originale pentru progresul acelui domeniu, la fel e și în drept: trebuie să abordezi legislația existentă pe tema respectivă, să identifici slăbiciunile ei și să vii cu propuneri de îmbunătățire, de schimbare, de progres.
Așadar, slugoi și propagandiști PSD-iști, liberali și de orice culoare ați fi,
faceți CIOCUL MIC,
că nu vă aud doar gospodinele cu 4 clase.
5
Josponta [din public] a spus pe 30 iunie 2012:
Victoraș, spune că renunță la doctorat. E ca și cum un hoț, care a furat o gujelie, fiind prins, spune că dă bleanda înapoi, cu condiția să fie iertat.
6
George Budoi [autorul] a spus pe 30 iunie 2012:
SLUGOII (2)

O altă AFIRMAȚIE FALSĂ FĂCUTĂ DE SLUGOI la tembelizor este că CNATDCU – Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, nu poate analiza și NU SE POATE PRONUNȚA ASUPRA PLAGIATULUI dintr-o teză de doctorat fără o analiză prealabilă a comisiei de specialitate din Ministerul Educației.

I. Când e în discuție acordarea unui titlu de doctor, de conferențiar sau de doctorat, filiera legală este: 1) Comisia de doctorat sau de concurs din universitatea unde se face doctoratul sau care scoate postul la concurs; 2) Consiliul facultății; 3) Senatul universității; 4) Rector; 5) Comisia de specialitate din Ministerul Educației (de ex. Comisia de Științe Juridice și Administrative); 6) Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare; 7. Ministrul Educației, care semnează ordinal de atribuire a titlului de doctor, de conferențiar sau de profesor universitar.
Conform legii, această filieră ar trebui să fie un filtru multiplu prin care să fie stopați incompetenții, mediocritățile, nulitățile, agramații și plagiatorii. În realitate, de-a lungul timpului, în multe cazuri, din nefericire, unul, mai multe sau toate aceste filtre au funcționat formal, dovadă atâtea nulități și atâția plagiatori cu titluri de doctor, de conferențiar și de profesor universitar.
Unii conducători de doctorat și decani propun ca din comisiile de doctorat și din comisiile de concurs pentru conferențiar și profesor universitar să facă parte oameni din gașcă, care știu că nu vor ridica nicio problemă ca plăvanul sau impostorul să ajungă doctor, conferențiar sau profesor universitar.
Mai mult, deși sesizate cu probe și argumente logice, făcute de specialiști în domeniu, contestațiile au fost ignorate uneori de toate aceste filtre datorită clanurilor existente în unele medii universitare, cu influențe de jos în sus până la ministru.
De exemplu, în 2009 eu am sesizat în zadar cu probe și argumente toate aceste filtre asupra mediocrității și plagiatelor a 2 persoane, una cu o carte plagiată 100 %, inclusiv greșelile gramaticale. Culmea este că NICOLAE MANOLESCU, președintele Consiliului Național de la acea vreme, deși este critic literar, a fost nepăsător și în fața siluirii limbii române de către unul dintre candidați. Iar ministrul Eeducației din 2009, dna ECATERINA ANDRONESCU, a semnat fără să clipească ordinele de numire ca professor și conferențiar, deși i-am adresat contestația nominal, pricopsind învățământul universitar cu încă doi impostori, cu încă doi plagiatori, cu încă două mediocrități. Așa că, ce mi-e Liviu Pop, ce mi-e E. Andronescu, e totuna.
Culmea este că au fost situații în care comisia de concurs sau comisia de specialitate din minister în loc să folosească drept filtru împotriva impostorilor și incompetenților, au servit ca filtru pentru obstrucționarea unor mari valori în domeniu și pentru a le plăti polițe. Exemple sunt multe, în diverse universități.

II. Un principiu de drept spune că CINE NUMEȘTE, POATE SĂ ȘI REVOCE. Ori Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) este cel care atestă acordarea titlurilor și diplomelor universitare, inclusiv de doctor. După CNATDCU nu mai urmează decât ministrul Educației.
Când e în discuție doar plagiatul dintr-o teză de doctorat, o carte sau un articol științific, CNATDCU nu are nevoie de o analiză a Comisiei de specialitate din Ministerul Educației, decât dacă vrea să evidențieze aspectele mai subtile ale plagiatului, caz în care poate face apel la orice specialiști în domeniu.
În cazul unui plagiat copy/paste, mai ales când e vorba de un plagiat grosolan, primitiv, ca în teza de doctorat a lui Ponta, CNATDCU nu trebuie să apeleze la experți, e suficient bunul-simț și buna-credință.
Dacă CNATDCU n-ar putea analiza un plagiat, atunci nici Comisia de Etică a Ministerului Educației (invocată de slugoi) n-ar putea să facă acest lucru, pentru că ea nu e o comisie de specialitate, ci e format din specialiști din diverse domenii ca și CNATDCU.
Dacă CNATDCU sau Comisia de Etică ar trebui să se pronunțe asupra unor erori grave de specialitate dintr-o teză de doctorat, carte sau articol științific (de exemplu o carte de matematică cu erori științifice grave), abia atunci ar trebui să apeleze la specialiști în domeniu: Comisia de specialitate din Ministerul Educației, profesori de specialitate din universități, experți români sau străini.

III. FELICITĂRI membrilor CONSILIULUI NAȚIONAL de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare și DLUI ACADEMICIAN MARIUS ANDRUH, președintele Consiliului, care pe 29.06.2012 au rezistat intimidărilor și presiunilor formidabile și, cu bună-credință, AU DAT VERDICTUL asupra tezei de doctorat a lui Victor PONTA: PLAGIAT.
Întregul mediu academic sănătos trebuie să se solidarizeze cu academicienii și profesorii universitari ai Consiliului Național care se opun imposturii și incompetenței.

IV. SLUGOILOR, MAI MULTĂ COLOANĂ VERTEBRALĂ!...
7
M. Arin [din public] a spus pe 1 iulie 2012:
De azi
am devenit
fan Budoi.

Toate aserțiunile mele critice
la adresa d-lui
se declară nule și neavenite.
8
M. Arin [din public] a spus pe 1 iulie 2012:
Ei, ciupalaci!

Veniți repede
în Piața Universității!

Să vă pupați plagiatorul
în Curtea Constituțională!
9
George Budoi [autorul] a spus pe 1 iulie 2012:
SLUGOII (3)

Slugoii au coloană vertebrală tot atât cât are râma.
10
George Budoi [autorul] a spus pe 2 iulie 2012:
MINCINOSUL

Victor Ponta a spus la tembelizor, pe postul turnătorului Voiculescu, că nu a făcut niciodată caz de titlul sau de doctor.
FALS:
Ponta este conferențiar, ori nu poți fi conferențiar fără să fii doctor în științe.
Apoi, pe baza titlului de doctor a incasat in perioada 2003-2009 spor de doctorat de 15 % din salariu, guvernul Boc eliminand acest spor in 2009.
Iată deci cel puțin 2 situații în care micul Ponta a făcut caz de titlul de doctor, și încă pentru două lucruri cu avantaje foarte mari pentru el.
Când minte în legătură cu doctoratul, Ponta uită că nu-l aud doar vânzătoarele de pătrunjel din piață.
Sigur, minciuna nu e cel mai mic păcat al lui Victor Ponta.
Mai multă decență, dle Ponta!
11
Nicu Petria [din public] a spus pe 30 decembrie 2012:
Nu mă pronuț că nu sunt în temă, dar după câte am observat eu SLUGOII sunt și de-o parte și de cealaltă a baricadei politice. De SLUGOI și de PUPINCURICI nu vom scăpa, cred, niciodată. Asta este soarta românului.
12
XULESCU [din public] a spus pe 30 martie 2013:
Mai mare titlul epigramei decât epigrama! Propun să fie stearsă epigrama si să rămână numai titlul. (sic)
13
Petcu [din public] a spus pe 18 septembrie 2013:
Dle Budoi sunteți cumva băsist?
14
M. Arin [din public] a spus pe 18 septembrie 2013:
D-le Petcu!

A lua atitudine
în fața plagiatului
și imposturii
înseamnă,
obligatoriu,
să fii băsist?
15
extrapolarul [din public] a spus pe 18 septembrie 2013:
daca numai 7,5 milioane de romăni spun că e plagiat... nu e plagiat
16
cornel [din public] a spus pe 19 septembrie 2013:
Daca si un copil de clasa întâi poate spune ca "premierul" român a copiat pur și simplu de la alții o grămadă de pagini, in lucrarea sa de doctorat, ce mai putem spune?
Personal cred ca s-a aciuat in fruntea guvernului un personaj lipsit de bun simt - mister "Plagiatus honoris causa".
17
George Budoi [autorul] a spus pe 20 septembrie 2013:
Dle Petcu,

Da, sunt băsist", atât de mult "încât i-am dedicat multe epigrame și lui și agramatei lui.
Mă tem, însă, că supărarea trădată de comentariul dvs arată că sunteți "pontist"...

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook