Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Pentru Ica Ungureanu

Ica-i născută în iunie
Mulți ani, mulți ani, mulți ani!
Din chiar gingașa petunie
Mulți ani, mulți ani, mulți ani!
Chiar din candoarea crinului
Din șarmul trandafirului
Cu versul tău ne-nflorești castani
Mulți ani, mulți ani, mulți ani!

madrigal de (12 iunie 2012)
Adăugat de Iulia MiranceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Iulia Mirancea. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 13 iunie 2012:
Am împletit florile cele mai dragi mie -specifice lunii iunie-, în ritmul superbei melodii "Cine-i născut în ianuarie ... iunie ... etc"
Sper să fie pe placul sărbătoritei!
Cu sinceră simpatie!
2
bettymarcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 13 iunie 2012:
Superb comentariul Doamnei Iulia Mirancea.
3
Ica Ungureanu [utilizator înregistrat] a spus pe 13 iunie 2012:
Deși ziua mea a trecut, încă aud corul prietenilor de pe Citatepedia, fredonând melodia al cărei text l-ai compus special pentru mine.
Mulțumesc, dragă Iulia

Cu aceeași simpatie,
Ica
4
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 15 iunie 2012:
Domnilor, care ați votat această dedicație!
E incredibil, câtă sinceritate există în oameni! Văd că mă cunoașteți: minciuna, deloc nu mă onorează! De dragul meu, ați sacrificat-o pe sărbătorită însăși! Sunteți de admirat! Vă mulțumesc!
Deci, votând ideea ca "îndoielnică", fiți cinstiți până la capăt și, lămuriți-mă, în care metaforă (floare), nu se regăsește muza inspirației mele! Mi-ar fi de folos, pentru viitor!
Apreciez "acceptarea" -totuși- a exprimării literare!

Doamnă Ica Ungureanu
Plăcerea cu care ați primit un madrigal drept cadou, este infailibilă!
Într-adevăr, când l-am compus, trecuseră câteva minute peste 12, tocmai de aceea am ales opțiunea de a vă consacra, întreaga lună iunie! Dar, se pare că v-a deranjat, îmi cer scuze!
5
al. t. M.arin [din public] a spus pe 15 iunie 2012:
Doamnă Iulia Mirancea, răspund în nume personal: Dedicația dv, ca idee nu este îndoielnică, așa cum cei 8 votanți au apreciat. Suferă însă de altceva madrigalul adresat acestei talentate epigramistă. Nu se zărește nici geană de metaforă, sunt locuri comune și o repetiție supărătoare. Era de-ajuns un singur "La mulți ani". Apoi "corpul" madrigalului e cumva ecranat de o superficialitate nepermisă unei distinse doamne care excelează în comentarii, dar clachează când e vorba de creații artistice. Sper să nu vă supărați. Cu bine.
6
Ica Ungureanu [utilizator înregistrat] a spus pe 15 iunie 2012:
Stimată doamnă (sau dimnișoară) Iulia Mirancea,

Îmi pare rău pentru voturile nefavorabile. Ce să-i faci, e plină lumea de oameni invidioși.
Și eu care credeam că votanții îmi sunt prieteni și fredonează în cor: "Ica-i născută în iunie/Mulți ani, mulți ani"...

Madrigalul, fiind pornit din inimă, nu m-a deranjat, dimpotrivă, m-a măgulit.
Dar probabil ați interpretat greșit comentariul meu anterior.
Ca atare, scuzele dvs. nu își au rostul, primiți-le în schimb pe ale mele.

Cu stimă și simpatie,
Ica
7
bettymarcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 15 iunie 2012:
Frumos madrigal.Multumesc pentru bucuria oferită ochilor.
8
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 21 iunie 2012:
Doamnă, "al.t." adică: "alegro torturato" (sigur că, e doar o glumă)

Aveți dreptate: Habar nu am să fac versuri!
Paradox: eu, asta din care "dă talentul pe dinafară", n-am fost în stare -în ciuda contribuabilului floral- să înjghebez o poezioară convingătoare ... Sunt o catastrofă!
După câte știu, nu mi-am arogat niciodată vreo prerogativă de "poetă"! Unicul imbold al așa-zisului madrigal (da'frumos mai sună!), va fi fost unul modest: dorința de a mă afla acolo! Acolo, la aniversarea unei persoane dragi ("la aniversare, să fii lângă mine, vă amintiți?)!
Pe mine, un argument atât de generos, m-ar teleporta undeva, dincolo de "corpul" oricărui "madrigal", fie el și clacat! Căci, în fața bucuriei, nimic nu mai contează!
Un simplu "La mulți ani" era de ajuns? Poate! Dar eu, asta, care -se pare- n-am nici o tangență cu vreo calitate artistică, voi fi simțit ceva mai mult de atât! Poate, nu întâmplător, de când mă știu, lumea (cum e lumea!), mă mustră să mai stau locului! Sigur: "nu mai zâmbi","nu mai iubi", "nu mai dărui"; "nu te mai bucura", "nu mai spera", "nu mai" ... ce? Ce să nu mai fac? A mai rămas ceva ce nu e interzis?! Ei, bine: refuz! Prefer statutul meu: discreditat dar,
confortabil sufletului!
Deci, vedeți, cum stau lucrurile: eu n-am clacat în nimic! Poate, domnia voastră veți fi clacat, în sensibilitatea de a prețui frumosul și binele! Poate ați eșuat, în a simți revelația unei bucurii (fie și imperfectă); în sentimentul inefabil, de a fi alături: la bucurie sau la nevoie!
Poate vă întrebați, de ce, știind cine sunteți, m-am încumetat să vă răspund. Nu e meritul meu! Domnia voastră v-ați dat această șansă! Ghiciți-o! Și ... consolidați-o!

Ați sperat bine: nu m-am supărat! Să sperăm în și mai bine!
9
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 21 iunie 2012:
Stimată Ica Ungureanu

Numele dumneavoastră -Ica- este foarte drag inimii mele! O prietenuță din copilăria mea poartă acest nume datorită mie: la 2-3 ani, din numele -Florica- mie îmi va fi căzut cu tronc ultima silabă -Ica- și, așa va fi rămas, până în ziua de azi! Nume șic!

De ziua dumneavoastră, am vrut să realizez un aranjament floral, pe muzica melodiei consacrate zilei de naștere și, am reușit! Mi-e foarte drag: e cântecelul protagonistei mele! L-am fredonat în timp ce căutam flori speciale, număram silabe, potriveam rime! A fost plăcut și, asta îmi ajunge!

Uitați fațeta îndoielnică a lumii!
Citiți și comentariul de deasupra (8), ca să vă rămână în cuget, pentru totdeauna, mireasma crinului dăruit pe 12 iunie, 2012!

Cu sinceră admirație, Iulia Mirancea
10
Cristian Tanase [din public] a spus pe 23 iunie 2012:
Ipocrizie impinsa la extrem...''distinsa doamna''! Anti-talentul de care dati dovada manuind penibil condeiul se revarsa intotdeauna prin comentariile pline de o frustrare virulenta prin care ii atacati invariabil pe cei daruiti cu har!!! Iar tertipul usor cabotin prin care incercati sa ''stoarceti'' o umbra de intelegere este jenant! Acceptati faptul ca lumea a votat negativ ramdurile dvs, intitulate pompos si nejustificat...''madrigal'' si nu ideea de a felicita pe cineva!!!

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook