Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu ni-i frică de proști: îi iubim!

aforism de din Inventeme (10 martie 2012)
Adăugat de Costel ZăganSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

 

1
Julia ot Cislău [din public] a spus pe 11 martie 2012:
De proști să nu ne fie frică, dar nu e rău dacă ne-am feri de ei. Cât despre iubire, aveți dreptate d=le profesor, "să ne iubim unii pe alții", fără rezerve necontenit.
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 11 martie 2012:
Exista si in iubire o doza de teama. In cazul dragostei de neghiobi cu functie ar trebui sa fie o supradoza (nu teama - angoasa). Pe de alta parte, cei mai multi dintre noi ii iubim pe prosti din instinct de conservare. Daca n-ar fi ei, n-am fi nici noi, fiindca ei suntem noi.
3
Paul Preda Păvălache [din public] a spus pe 11 martie 2012:
Julia, prostul nu e prost că este
Este prost că nu gândește
Și trebuie să-l iubim
Mai tare să nu-l prostim.
4
M. Arin [din public] a spus pe 11 martie 2012:
Păi,
dacă trebuie să ne iubim,
unii pe alții,
fără rezerve și necontenit,
(asta da, orgie spirituală!),
în lumina inventemei d-lui Zăgan,
suntem proști cu toții.

Doamna Julia!
Poate găsiți un alt mesaj.

Dar, mai mult decât mesajul,
la Dv. mă intrigă folosirea semnului "="
la formele de politețe.
Am dedus din text că aveți,
și punct, și cratimă.

Pace și prietenie!
5
Julia ot Cislău [din public] a spus pe 11 martie 2012:
Nu, d=le M.Arin, nu este orgie că ne iubim, este urgie că ne urâm. Da, d=mle, am un mesaj, dar strict pentru d=stră : încercați să iubiți și nu carnal, cum eronat gândiți, dacă sunteți în stare. Nu ar trebui să vă intrige semnul "=",
intenționat îl utilizez, pentru a arăta că suntem toți egali.
6
Betty Marcovici. [din public] a spus pe 11 martie 2012:
Doamna Iulia, va felicit pentru modul drept si sincer pe care-l aveti in abordare. Din pacate putini sunt aceia care mai au acest curaj.Sunteti o romanca adevarata mandra de acest fapt.Sper ca pasiunea pentru literatura sa va fie de bun augur si sa putem pastra legatura. Multumesc.
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 11 martie 2012:
Ba e, doamna. Ce s-ar intampla daca fiecare am iubi (spiritual) pe fiecare? Ar fi raiul pe pamant, veti spune. Iubirea e un sentiment supraestimat, doamna. Tine de cald pe dinauntru, nu insa si pe dinafara. Daca un patron si-ar iubi platonic angajatii (in mod antitetic fata de cum le iubeste pe secretare), i-ar lasa sa munceasca dupa pofta inimii. Iar inima (cel putin cea care palpita in placidul trup mioritic) pofteste mai mult contemplatia, decat activitatea. Iubirea, mai ales cea spirituala, cere o anumita intensitate a trairii, pe care n-o poti avea daca o distribui asupra unui numar mare de indivizi. Toti suntem egali in fatza lui Dumnezeu si in fatza legii (cel putin teoretic). In fatza celorlalti nu putem fi egali, fiindca nu suntem produse de serie. Inegalitatea, in primul rand cea afectiva, ne asigura individualitatea si, in ultima instanta, umanitatea. Il iubesc pe X, il detest pe Y si mi-e indiferent Z. Daca i-as iubi pe toti trei in mod egal, i-as reduce la aceeasi persoana (mai bine zis, lucru), adica i-as dez-umaniza.
8
M. Arin [din public] a spus pe 11 martie 2012:
Doamnă Julia,

Eu m-am referit explicit
la o orgie spirituală.
Nu știu de unde ați scos
sensul acela carnal.

Cât privește egalitarismul
acesta ortografic,
încercați să fiți ceva mai prudentă.

Egalitarismul
este un atribut
al defunctuluzi regim comunist.
9
all4_heaven [utilizator înregistrat] a spus pe 11 martie 2012:
Conform dragostei Divine, trebuie sa-i iubim la fel si pe X, Y si chiar Z! Din secolul 1,(greaca) iubirea(dragostea) se defineste in 3 feluri!
1. Fileo - care inseamna o dragoste frateasca!
2. Eros - venind de la zeul dragostei(Eros) este acea iubire carnala, sau te iubesc pt ca imi placi, pt ca arati diferit, este dragostea aceea care o vedem cu ochii fizici!
3. Agape - este acea dragoste care iubeste neconditionat, indiferent de circumstante si de felul nostru de a fi! O astfel de dragoste ne-a arat, Domnul Iisus Hristos, cand S-a intrupat si a venit printre noi, nu sa ne tine cele mai frumoase predici, despre rai, sau sa ne ofere cele mai frumoase citate si sa ne arate o intelepciune nemai intalnita ci sa moara pt pacatele noastre.El nu a fost obligat, dar a facut lucrul acesta! In Evanghelia dupa Ioan El zice : Fiinca atat de mult a iubit(agape) Dumnezeu lumea caci a dat pe singurul Sau Fiu, ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica! Si termenul acolo la dragoste este agape care asa cum spuneam inseamna dragoste neconditionata, adica te iubesc pt ceea ce esti, nu pt ceea ce ai!
10
daniel stanciu [din public] a spus pe 12 martie 2012:
Daca am iubi pe ceilalti pentru ceea ce sunt (asemanarea cu Dunezeu), agape-ul nostru ar fi mai restrictiv chiar decat eros. Fiindca numai Dumnezeu e ceea ce este. Noi ne straduim sa-I semanam. Dar, felul in care o facem ne asigura celor mai multi dintre noi un loc in iad.
Cel care ii iubeste pe toti (ne-agapeic), iubeste indeosebi pe clientii infernului (e o iubire jertfelnica, oblativa). Si ii va urma in regatul lui Lucifer, fiindca din dragoste va dori sa le impartaseasca suferintza. Cine iubeste crestineste, nu se poate bucura in rai cata vreme in iad exista un singur om care se canoneste. Iubirea crestina e de doua ori utopica. In rai n-ai cum sa te bucuri din pricina celor care se chinuie "in draci". Iar in acesta lume e accesibila doar lui Dumnezeu (Fiului, singurul care poate iubi neconditionat, impotriva firii sale.
11
Laila [din public] a spus pe 12 martie 2012:
Aiurea! Mie personal mi-e frica de prosti. Foarte frica! Si n-am nici un chef sa-i iubesc. Nici carnal, nici spiritual.Aici nu e vorba de oameni bolnavi, cu deficiente psihice, ci de aia care-ti "impartasesc" manelele din masini, din case, care nu cunosc regulile de igiena, personala si ambientala, care impanzesc forum-urile cu comentarii agramate. Si mai ganditi-va cate ne pot oferi, ca prostu` nu-i prost destul daca nu-i si fudul. Mi-e frica pentru ca nu stiu sa ma apar de atacurile lor, nu stiu cum sa reactionez la nesimtirea lor, nu ma stiu certa. Nu mi se pare necrestinesc sa nu-i iubesc. Nu-i nici urasc, acest sentiment fiindu-mi strain.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook