Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Femeia mi se părea un monstru. Vedeam în ea de fapt un bărbat modificat, estompat. Sânii, grăsimea depusă astfel pe corp, șoldurile lățite, părul diferit de al bărbaților, mi se păreau niște infirmități rușinoase. Comportamentul feminin, grația unor mișcări, psihologia diferită le luam drept prefăcătorie. Priveam cu ură la câte o fată care se îmbrăca mai elegant, se îngrijea mai mult și cocheta cu băieții. Pentru mine, asta însemna pur și simplu că ea își etalează dorințele erotice.

în Gemenii (2006)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.

 

1
ramona05 [din public] a spus pe 19 octombrie 2012:
nu pare o mentalitate de om cu inclinatii
sexuale normale
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 19 octombrie 2012:
Varianta (apel disperat la normalitate sexuala):
Femeia mi se parea un inger. Vedeam in ea un barbat modificat, cu sexul camuflat, crescut inauntru. Sanii ei mi se pareau doua rodii, tesuturile adipoase, perne catifelate pe care ai vrea sa-ti odihnesti tampla si sa nu te mai trezesti niciodata. Purtarile ei degajau naturaletea si puritatea unui inceput de lume. Priveam cu adoratie cate o o fata care facea un tur de parc in compania unui catel cracanat si galagios, pe care il invidiam aproape cu ferocitate. As fi dat si as fi facut orice sa-i iau locul! M-as fi scarpinat de purici imaginari, m-as fi usurat in dreptul fiecarui boschet, as fi latrat mai convingator decat un rottweiler... Pentru mine miraculoasa stapana si preanrocosul caine erau nici mai mult nici mai putin un cuplu de basm: printesa si broscoiul sau frumoasa si bestia. Caci in fond ce e barbatul (cel mai inzestrat dintre toti) daca il compari cu gratia, gingasia, frumusetea unei femei? O bestie, o bruta maniaca si lipsita de maniere.
3
Madame [din public] a spus pe 19 octombrie 2012:
Domnule, poate nu vreți să vă ocupați cu literatura, poate vreți să fiți surugiu la o trăsură de poștă...
4
daniel stanciu [din public] a spus pe 19 octombrie 2012:
Da, d-le Cartarescu. Madama are dreptate! Reprofilati-va! oare se acorda Nobelul si pentru vizitii de postalioane?
5
Madame [din public] a spus pe 19 octombrie 2012:
Domnule Stanciu, nu am greșit adresantul! Văd că nu vreți să înțelegeți. Sunteți bramburit. Probabil de la paharele de "rose", consumate ieri seară, în compania damei Mița Pampon!
6
daniel stanciu [din public] a spus pe 20 octombrie 2012:
Doamna, v-as ruga sa nu ma bruiati cand adresez intrebari fundamentale unui mare scriitor.
7
Madame [din public] a spus pe 20 octombrie 2012:
Stimabile, observ că nu încetezi să-ți înrăutățești situația, care nu este așa roză cum crezi dumneata. Deși nu ești un mare scriitor, aș vrea să-ți adresez câteva întrebări fundamentale: Ți se pare că sunt un monstru? Consideri că te induc în eroare? Mă privești cu ură pentru faptul că cochetez cu dumneata?

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook