Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Moștenim religia părinților. Poate ar fi mai nimerită o licitație publică. Să ne alegem spiritul cel mai generos, dumnezeul care dă cel mai mult.

aforism de din Imensitatea punctului
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

 

1
Bulă [din public] a spus pe 20 septembrie 2008:
La licitație, tot creștinismul ar câștiga. Are oferta cea mai bună. Viață veșnică în Rai confort sporit, cu vedere la mare.
2
Cornel [din public] a spus pe 20 septembrie 2008:
Bulă

Ăsta ar vrea să fie fericit și aici și dincolo și cu slănina întreagă și cu cuțitul uns. Așa că... se mai gândește la oferta ta. Tu-i oferi pasărea de pe gard pe când el vrea și cea din mână. Nu știe că până mănâncă pasărea din mână va zbura cea de pe gard.
3
Andrei [din public] a spus pe 20 septembrie 2008:
Domnule Cornel. Eu cred că autorul ridică aici o altă problemă. Aceea că de fapt fiecărui credincios, indiferent de credință, i s-a "impus" de mic copil o religie. D-ta, am observat, ești un om credincios, un bun creștin. Probabil că dacă te-ai fi născut în Yemen, ai fi fost un bun musulman și ai fi mers de două ori pe an la Mecca.
E adevărat, la maturitate unii oameni se mai "convertesc", trecând de la o doctrină la alta. Dar majoritatea covârșitoare rămâne la "îndoctrinarea" din copilărie. Astăzi, când vorbim de libertatea totală de opțiune, întrebarea autorului nu este lipsită de sens. E adevărat, doza aceea nelipsită de ironie poate scoate din sărite chiar și un ateu. Dar întrebarea e de mare actualitate.
4
Lenuța Udrea [din public] a spus pe 17 iunie 2009:
Acest autor pătrunde adânc, așa cum îmi place mie. Are cineva numărul lui de telefon? Sper că nu e de la PSD.
5
Muza [din public] a spus pe 18 iunie 2009:
Aoleu Lenuța, să nu-mi spui că și tu vrei ca autorul să te pătrundă adânc!? Ținem legătura... și poate îți dau numărul lui de telefon...

Cugetarea autorului e adâncă! Așa cum îi place doamnei Udrea

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook