Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

politică
Politica e arta de a sta la pândă.

definiție aforistică de din Aforisme (2002)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

 

1
Mihai Enachi [din public] a spus pe 24 iulie 2011:
Politica ar trebui să fie arta de găsi soluții la problemele care există în societate.
2
Condorul [din public] a spus pe 24 iulie 2011:
Domnule Enachi, ma surprinde „cugetarea”Dvs...profunda!
3
Mihai Enachi [din public] a spus pe 24 iulie 2011:
În ultimii 20 de ani, deciziile care s-au luat în politica romanească au creat consecințe dezastruoase. Dacă Condorul nu vrea să vadă realitatea, însă știe doar să stea la pîndă, este problema lui, a celor care gîndesc asemenea lui, dar, din păcate, se răsfrînge și asupra celor care au ajuns victime ale legislației din ultimii ani...
4
daniel stanciu [din public] a spus pe 24 iulie 2011:
POlitica e arta de a pune in serviciul interesului national mitocania, injuria si minciuna sfruntata.
5
Condorul [din public] a spus pe 24 iulie 2011:
Domnule Enachi, nu va mai tot lamentati.Nu va convine Guvernul? Dati-l jos, iesiti in piata publica si cereti alegeri anticipate.Urmati indemnul lui Eminescu:„Sdrobiti oranduirea cea cruda si nedreapta/Ce lumea o imparte in mizeri si bogati...”Daca reusiti vom trai „ca frati”!
6
daniel stanciu [din public] a spus pe 24 iulie 2011:
Condorule, Eminescu pleda pentru comunism in varianta utopica. Citeaza-l si tu mai adecvat. Recomanda-i tizului lui Eminescu o poezie mai militanta, mai potrivita pentru cruda realitate politica de astazi. In opinia mea, cel mai potrivit poem care ofera solutia de lupta cu sistemul ticalosit romanului care n-a reusit sa emigreze este "Mai am un singur dor".
7
Condorul [din public] a spus pe 25 iulie 2011:
Recomand poezia...„Somnoroase pasarele”, in locul poeziei„Mai am un singur dor”.
8
Mihai Enachi [din public] a spus pe 25 iulie 2011:
Poezia "Somnoroase pasarele" ar trebui sa o recite liderii sindicali, dar si javrele mai mici care au latrat "Iesi afara javra ordinara". Problemele sociale nu se rezolva latrand la Luna, la Soare, la Boc cel Mic, sau la Palatul Cotroceni. Atunci cand a fost distrusa economia nationala, toate categoriile sociale aveau obligatia morala de a protesta. Iar primii care trebuiau sa faca acest lucru sunt... bugetarii! Probabil ca ei erau ocupati cu lecturarea poeziei "Somnoroase pasarele". Dupa ce s-a distrus economia comunista si "energofaga", fara a se pune altceva in loc, bugetarii s-au trezit din somn, pentru ca au ajuns si ei victime, datorita diminuarilor salariale. Si au inceput sa-si urle "nedreptatea", cu toate ca atunci cand cei din sectorul economic au ajuns victime ale disponibilizarilor, nu i-a interesat. Pai, tocmai aici e buba. Salariile bugetarilor vin din sectorul economic, iar ei nu au protestat atunci cand a fost distrusa economia Romaniei. Ulterior, de ce au protestat? Ei trebuiau sa protesteze impotriva cauzei care a generat reducerea lor salariala. Atunci cand confunzi cauza cu efectul ai si alta "viziune", elitista, asupra realitatii. Nu-i asa, Domnule Condor?
9
daniel stanciu [din public] a spus pe 25 iulie 2011:
Prea multe detalii, Mihai. Fiind puternic afectat (as zice chiar revoltat- dar e o revolta in vitro, manifestata din fotoliu) de prezent ratezi esentialul, eternul romanesc. Valahul functioneaza (un verb care poate fi inlocuit fara probleme cu "a sta") dupa regula formulata in Glossa: "Alte masti, aceeasi piesa/ Alte guri, aceeasi gama/ Amagit atatt de-adese,/ Nu spera si nu ai teama."
10
Condorul [din public] a spus pe 26 iulie 2011:
Domnule Enachi, analiza „literara”, facuta de catre Dvs., asupra poeziei „Somnuroase pasarele”, ar surprinde pe orice critic literar.Felicitari. In domeniul miscarii sindicale, va recomand sa analizati literar...INTERNATIONALA! Astept comentarii si la lozinca „Proletari din toate tarile, uniti-va ”!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook