Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

fericire
Fericirea: motivare pe care viața și-o dă ei însăși.

definiție clasică de în Imagini frumoase
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Criza la Moscova" de Simone de Beauvoir este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.08- 8.99 lei.

 

1
em [din public] a spus pe 15 mai 2011:
MINCIUNA! Imaginati-va cum ar fi daca de maine ne-am ghida viata dupa invatatura asta. Groaznic! Ca avem fericire, minunat; ca nu avem, slava Domnului, suferinta ne este mai de folos, si ne infrumuseteaza nespus. Nu fericirea trebuie sa ne fie tinta. Din cauza ca vream fericirea asta, si sa ne fie noua bine, am ajuns egoisti si am inventat judecata si alte...
2
Madame [din public] a spus pe 16 mai 2011:
Camil Petrescu, în romanul "Ultima noapte de dragoste întâia noapte de război", cugeta astfel: "Dacă vrei să cunoști liniștit frumusețea unei femei, trebuie neapărat să o faci să sufere; numai suferința o înfrumusețează...".
Dar care este ținta vieții noastre? De pildă, dacă ținta mea este fericirea celuilalt, nu și fericirea mea, atunci, eu fiind nefericită, nu-l voi putea face fericit pe celălalt, întrucât toată nefericirea mea se va revărsa asupra celui cu care interacționez (fără a face referire la excepțiile de la regulă, atare masochiștii).
3
Betty Marcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 25 februarie 2013:
Fericirea: Cele trei E-uri ale sufletului nostru:Mihai Eminescu, George Enescu, Mircea Eliade.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook