Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

De-a lungul timpului, am rămas același jerk căruia nu-i pasă cu ce se-mbracă, ce mănâncă și ce spune la o bere sau la un colocviu, dar am învățat să fiu mai prudent în două privințe măcar. Prima este povestirea viselor, iar a doua, citarea din autorii mei preferați. Ambele plictisesc de moarte atât în scris, cât și în orice conversație pe care o porți, și-ți dau un aer de tip nefrecventabil. Cu toate astea, sunt momente în care mi se pare că am să mor în clipa următoare dacă nu povestesc un vis sau nu-i dau drumul citatului.

în De ce iubim femeile
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.

 

1
gilda [din public] a spus pe 11 ianuarie 2012:
cum poti face dintr-un om mic un scriitor mare? Cu grija si cu ajutorul mediei, respectiv al unor edituri care pescuiesc autori "de incredere", stiu ele bine de ce!
2
Homo Novus [din public] a spus pe 11 ianuarie 2012:
Să nu tragem concluzii pripite. Poate că M.C. este, de fapt, un om mare, captiv în imaginația unui scriitor mic.
3
david copperfield [din public] a spus pe 12 ianuarie 2012:
desigur, este un Demiurg captiv (în rol de primadonă)

...fiindcă "Boema" este tot una cu Poema (chiuvetei)
4
D. Enache [din public] a spus pe 12 ianuarie 2012:
Profilul de critic literar a multora dintre cei care se cred buricul pământului, nu ajunge nici până la călcâiul lui Mircea Cărtărescu.
5
Homo Novus [din public] a spus pe 12 ianuarie 2012:
În viziunea domnului Enache, mulți dintre cei care își exprimă opinia (într-un alt registru decât cel laudativ și fără a fi supuși unei cenzuri absurde) față de un autor pe care dumnealui îl validează prin comparația cu acei pigmei ticăloși care nu-i ridică osanale (parcă văd camera de filmat cum prezintă imaginea de jos în sus, înfățișându-l pe MIRCEA în înaltul cerului) se cred buricul pământului. Adică, ne spune acest stimat domn, nu există o altă cale: ori îl critici, ceea ce înseamnă automat că te crezi cel mai bun, ori îl lauzi, și-atunci ești un lector avizat care știe ce-i aia literatură de calitate. Așa-i cu internetul, argumentăm după ureche.
6
D. Enache [din public] a spus pe 12 ianuarie 2012:
Domnule Om Nou,
Se pare sunteți mai "nou" pe "Citatepedia" -, nici eu nu am o vechime prea mare, altfel ați fi observat că referile mele au fost formulate pentru acei veleitari care, pun mâna în foc, nu au citit o pagină din Cărtărescu, dar încearcă, fie manevrați, fie doar să fie luați în seamă, să denigreze, ori să umple un spațiu pe sait. Vă asigur domnul meu, că și eu l-am criticat adesea pe MIRCEA, dar asta nu înseamnă că trebuie să-l anulăm.
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 12 ianuarie 2012:
Cartarescu a ramas un jerk, dar unul care nu vrea sa ne plictiseasca. E prin urmare un jerk bine intentionat. Intr-un moment de ingenuitate empatica socoteste ca povestirea viselor si etalarea preferintelor literare sunt doua moduri sigure de a provoca interlocutorului o crancena sastiseala. Cred ca ma sunt si altele. PLictiseala nu e intotdeauna legata de natura subiectului discutiei, ci de modul in care acesta e abordat. Poti plictisi oricand in legatura cu orice. Desigur, vorbirea la persona intai, daca e folosita in exces dauneaza unei conversatii. Mai ales cand vorbitorul se considera un tip "interesant". Si sunt convins ca d-l Cartarescu se vede astfel. Asa ca orice relatare biografica a domniei sale s-ar putea sa plictiseasca.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook