Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dreptul de a nu fi pedepsit acela care nu este dovedit că a săvârșit o infracțiune, nu îl absolvă pe viitor că nu ar fi săvârșit-o!

(iulie 2011)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Viorel Muha. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Curtea Supremă [din public] a spus pe 7 iulie 2011:
Dacă probele în acuzare nu au un caracter sigur, decisiv și complet, se aplică regula "in dubio pro reo".
Domnule Muha, vă erijați în procuror sau judecător, dar vă atrag atenția că un membru al corpului judiciar stăpânește foarte bine limba română.
2
Recursul [din public] a spus pe 8 iulie 2011:
exprimarea scriitorului este de inculpat, nu de magistrat (asa cum vrea sa para)!
3
Viorel Muha [autorul] a spus pe 8 iulie 2011:
1. In afara faptului că a te substituii drept instanță sau orice altă entitate din nomenclatorul funcțiilor juridice și-n afara cadrului instituțional, constituie o infracțiune, nimeni nu poate interzice dreptul la o opinie publică privind orice drept! Ori, voi Curtea Supremă și cu Recursul, să faceți bine și să vă jucați la voi acasă sau să citiți o carte de povești! Am observat că nici nu cunoașteți ce înseamnă a te pronunța pe fond! Vă refugiați într-un fel de procedură de cartier!

2. Exprimarea, nu poate fi un inculpat! Gravă incompetență profesională și cunoștințe, juridice, de elev de calasa a – 10 –a
4
Condorul [din public] a spus pe 9 iulie 2011:
Domnule Muha, sunt „entitatea” numita...Avocatul Poporului si in virtutea prerogativelor care-mi revin, va solicit sa va retrageti acuzatiile aduse Curtii Supreme si Recursului si sa cereti eliminarea, de pe site, a „citatului”postat.In caz contrar, ma vad obligat sa sesizez Conducerea Liceului absolvit de catre Dvs.
5
Nemo [utilizator înregistrat] a spus pe 9 iulie 2011:
Verbul „a substituiiiiiiiiiiii” se scrie cu un singur „i”, nu cu doi. Cred că și adăugarea unui „i” la terminația unui verb, fie chiar și din simplă imprudență, este o eroare destul de gravă din partea unei persoane cu pretențiile dv.
Gravă incompetență, de elev de clasa a... câta oare?!
6
Viorel Muha [autorul] a spus pe 9 iulie 2011:
Domnule Condor, este urât să te ascunzi în spatele anonimatului, trei în spatele unui nume fără indentitate. Instituția Avocatul Poporului(personalul din cadrul instituției), am constatat această realitatea, are atribuții de "fațadă" în cadrul actului de apărare privind interesul cetățeanului.

Dacă nu s-a mutat instituția care era lăngă Banca Națională a României, este un loc călduț pentru niște bani frumoși luați de acest personal, care poartă doar o discuție amabilă și politicoasă! Aceași "activitate" o depune și personalul din sute de, deconcetrate sau alte instituții, personal în general care are un comportament care nu are nici o legătură cu Europa. Se consideră pe proprietatea lor!

Nu îmi retrag nici o acuzație. Aceste acuzații sunt aduse unor persoane din lumea afacerilor, din administrația locală și centrală, din justiție, politicienilor, care folosesc sau au folosit, mijloace dolsive sau de altă natură prin care și-au și își însușesc, bunurile acestei țări pentru propriul folos.
7
Viorel Muha [autorul] a spus pe 9 iulie 2011:
Nemo ?

Nu absența sau plusul unui, - i -, denotă în cadrul unei discuții, nu de ordin literar, adevărul, cinstea, inteligența, capacitatea de sinteză, etc. Aceste eroari materiale pot fi îndreptate. Faptele, ori acțiunile la care fac referire, au distrus sau distrug destine, au distrus o țară. Ele sunt extrem de grave. In spatele acestor nume fără indentitate, se pot ascunde persoane care nu doresc ca în România să înceteze sustragerea, sub toate formele ei!

In ceea ce privește sesizarea, ar trebui sesizat acel organ al statului, care poate finanța construcția unei inchisori de lux, de câteva sute de locuri, cu pedepse ca în Statele Unite de câteva sute de ani, drept exemplu pentru stoparea jafului. Voi vreți liniște și continuitate pentru averile obținute, culmea și mai mult de-a le și sporii, de aceea cereți retragerea citatului!

Cu dragă inimă ași da un mare procent din venitul meu pentru aceasta, pentru ca această țară și copii ei, să poată avea un viitor, iar copii să nu emigreze, pentru că voi nu știți ce înseamnă a fi emigrant și nici nu vă pasă!
8
Nemo [utilizator înregistrat] a spus pe 9 iulie 2011:
D-le Muha,
Cred că faceți o mare confuzie. Acesta nu este un site politic, nici judecătoresc, ci unul literar. Aici discuțiile ar trebui să fie strict de ordin literar, nu și de altă natură. Și e logic ca pe un site literar prezența unui „i” în plus sau în minus să fie de foarte mare importanță.
Dacă doriți să aduceți anumite acuzații unor persoane (al căror nume presupun că-l cunoașteți sigur), o puteți face în instanțe judecătorești sau în alte părți, nu pe un site literar.
Eu nu v-am cerut retragerea citatului sub nici o formă; nici nu mi-aș putea permite să cer așa ceva.
Dar v-aș ruga să nu aduceți acuzații nefondate de genul „Voi vreți liniște și continuitate pentru averile obținute, culmea și mai mult de-a le și sporii, de aceea cereți retragerea citatului”.
N-o luați cu presupusul, pentru că nu veți ajunge nicăieri. Despre care „voi” vorbiți dv? La cine vă referiți? Și despre ce averi vorbiți?!
Eu, cel puțin, n-am nici o avere; ca majoritatea românilor, îmi duc cu greu traiul de pe o zi pe alta, dar mă descurc, deci nu-mi plâng de milă.
În fine... Nu asta contează. Și pentru că tot e vorba de un site literar, unde greșelile gramaticale ar trebui să conteze în primul rând, vă atrag din nou atenția asupra „i”-urilor buclucașe... Pentru corectitudinea textului dv, ar fi indicat să luați „i”-ul pus în plus la „sporii” și pe cel de la „ași” și să le plasați la locurile lor, unde s-ar fi cuvenit să fi fost de la bun început, la cele două cuvinte „copii” – „copii” nu pot emigra din țară, dar copiii da, ar putea face asta. Copiile pot fi scoase la xerox și v-ar putea fi de folos cel mult la acuzațiile pe care le aduceți dv știți cui anume.
9
Condorul [din public] a spus pe 10 iulie 2011:
Domnule Muha, o serie de probleme ridicate de Dvs., sunt pertinente, nu intru in detalii.Va reprosez faptul, ca din graba sau din lipsa de cunostinte gramaticale, comiteti prea multe erori de exprimare.Comentariul meu a plecat de la citatul postat de Dvs., si care era atat de „alambicat”incat n-am reusit sa-i descifrez mesajul. Poate reusiti sa-l reformulati.Va doresc o noapte linistita.
10
robear [utilizator înregistrat] a spus pe 10 iulie 2011:
De mîine încep să mă citez și eu pe citatepedia.ro . Sunt un clasic în viață!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook