Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Păstorel, unicul maestru

Al epigramelor cortegiu
Și poza, i le-am pus în ramă...
De-atuncea n-am intrat în cramă,
Să nu comit un sacrilegiu!

epigramă de (2011)
Adăugat de Dumitru RâpanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
anda adam [utilizator înregistrat] a spus pe 22 iulie 2011:
Frumoasă epigramă! Felicitări! Dar mă întreb : maestrul nu se va supăra acolo SUS văzând că nu mai intri în cramă, adică, implicit, ai devenit abstinent.Eu cred că poza lui, asemeni unei icoane care plânge, are deja o lacrimă în colțul ochiului(stâng sau drept).Și acum un epitaf pentru cel mai cunoscut, iubit și polivalent scriitor-epigramist ROMÂN (prozator cu premiul Academiei si cel al Societății Scriitorilor Români, poet, publicist, dramaturg cu piese jucate la Iași și București, specialist în aprecierea calității vinurilor (oenolog), colaborator la cele mai prestigioase ziare și reviste ale vremii, colaborator ani de zile la rubrica gastronomică a postului de radio românesc, etc)precum și un MARE EPIGRAMIST ce n-a făcut NICI in compromis după schimbarea de regim de după război.Pentru acest fapt a fost arestat în 1958 și condamnat în urma unui "proces" de tip comunist, la CINCI ani detenție.După circa trei ani a fost eliberat prin grațierea mai multor deținuți politici.Pentru talentul colosal în materie de epigramă, pentru verticalitatea sa, pentru sutele de epigrame devenite "un bun național" și alte și alte merite ale sale este astăzi CEL MAI CUNOSCUT ȘI IUBIT epigramist român. Acum iată și EPITAFUL meu

Zace-aici, iubit de noi,
Păstorel din Dorohoi,
Care-n Iași a devenit
Om de LIT(e)RE renumit.

Și una mai veselă:
PĂSTOREL, FIU AL DOROHOIULUI
Pe Jijia de-ar curge Otonel
Sau Tămâioasă-n valuri și puhoi,
Azi jovialul nostru Păstorel
N-ar mai pleca nicicând din Dorohoi!
Cu stimă A.A.
2
Dumitru Râpanu [autorul] a spus pe 22 iulie 2011:
Mulțumesc pentru aprecieri. Am vrut să sugerez faptul că nu mă pot apropia nici măcar de calitățile “gustative” ale maestrului, darămite de cele epigramistice!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook