Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cuvintele sunt cu adevărat mijlocul de comunicare cel mai puțin eficient. Ele sunt cele mai expuse la intrepretări greșite și cel mai adesea prost înțelese.

în Conversații cu Dumnezeu, volumul I (1995)
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.

 

1
Condorul [din public] a spus pe 28 ianuarie 2011:
Adevarat! Inflatia de cuvinte este „cu adevarat mijlocul de comunicare cel mai putin eficient ” dar ce alta modalitate de comunicare ar exista ?
2
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 28 ianuarie 2011:
Există multe alte modalități de comunicare. De exemplu, o strângere de mână sau o îmbrățișare îți pot comunica despre intenție, stare de spirit etc. Unii oameni se înțeleg din priviri, ca să mai dau un exemplu. Putem discuta și de o comunicare sufletească, dar asta e o întreagă filozofie.
3
Condorul [din public] a spus pe 28 ianuarie 2011:
Evident, exista ca mijloc de comunicare un ”limbaj non verbal” denumit si „limbajul corpului ”, comunicare sufleteasca, telepatie etc. Pentru realizarea unei bune comunicari trebuie sa existe un COMUNICATOR si un RECEPTOR, ambii de buna credinta, altfel sensul mesajului poate fi denaturat. „Cine are urechi de auzit, sa auda ”!
4
daniel stanciu [din public] a spus pe 28 ianuarie 2011:
Limbajul trupului e si el interpretabil. O schima poate fi decodificata diferit de receptori diferiti. Mai mult decat atat, anumite expresii emotionale pot fi usor simulate. Se poate minti si cu trupul nu numai cu gura (cea mai gogonata dintre minciuni de acest tip este mimarea orgasmului de catre femei). Cuvintele raman cele mai eficiente instrumente de comunicare rationala. Afectiva, doar daca esti poet, popa sau femeie amorezata (in amor femeia trebuie sa spuna ca sa priceapa barbatul, iar barbatul sa faca, pentru ca femeia sa simta). Chiar daca limbajul colocvial e polisemic si imprecis, tocmai aceste defecte sunt marile lui calitati. Daca toti am decripta la fel un mesaj verbal aluzia, umorul, poezia si religia ar fi de neconceput. Cuviontele sunt in comunicare, ceea ce e democratia in viata politica. Imperfecte, dar altele mai bune nu avem.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook