Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În iubire, sufletul se predă. Cine n-are curaj, poate înșela o vreme, ba chiar multă vreme, simulând abandonul, dar într-o zi se întâmplă ceva, nu chiar ceva catastrofic, cum ni s-a întâmplat nouă, ci ceva cu totul obișnuit, cum ar fi de pildă ca simulantul să se îndrăgostească deodată sincer și total de cineva, și atunci devine de o necruțare bestială, nu mai concepe nici măcar să i se ceară să renunțe, să zicem, la maniera în care o face, își distruge cu brutalitate familia, își părăsește copiii...

citat celebru din romanul Cel mai iubit dintre pământeni, volumul 3 de (1980)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Morometii" de Marin Preda este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -48.00- 35.99 lei.

 

1
Isolde [din public] a spus pe 29 aprilie 2011:
De obicei, așa procedează bărbații îndrăgostiți. Femeile îndrăgostite sunt mult mai raționale. Femeia îndrăgostită fără stăpân este stăpână pe sine.
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 29 aprilie 2011:
Daca femeile indragostite (indragostirea e prima faza a sentimentului de iubire) sunt mai rationale insemna ca barbatii iubesc mai frumos. Ratiunea (calculul, autocontrolul) reduce mult din farmecul iubirii. La limita o trasforma in altceva (intr-o relatie "serioasa"). In dragoste inima porunceste creierului (in atractia fizica organul de decizie e plasat mai jos). In opinia mea femeia indragostita e, din contra, mai putin rationala decat barbatul. Capriciile ei, momentele ei de irationalitate (numite de tatuatii, geluitii si cercelatii adolescentini "figuri" sau "fitze") o fac irezistibila. Capriciile femeii amorezate pun gaz pe focul iubirii, ii dau un plus de intensitate si de pericol.
3
Isolde [din public] a spus pe 29 aprilie 2011:
Eu sunt de părere că o femeie care este îndrăgostită (lipsită de autocontrol) devine sclava impulsurilor, și totodată dorește o relație serioasă cu bărbatul pe care-l iubește profund. Atunci când iubești mult și profund, nu te mai poți lipsi de persoana iubită, vrei s-o simți în fiecare clipă lângă tine și în tine, să te contopești cu ea. În iubire fiecare devine sclavul celuilalt, și este absolut minunat.
4
daniel stanciu [din public] a spus pe 29 aprilie 2011:
In iubire fiecare devine stapanul vietii celuilalt. Asta e minunat.
5
Isolde [din public] a spus pe 29 aprilie 2011:
Exact ceea ce eu am susținut întotdeauna, și anume, iubirea leagă viața bărbatului de cea a femeii, nu căsnicia. Un act oficial nu te face stăpânul vieții celuilalt, atâta timp cât nu există iubire, din contră, căsătoria îți îngrădește libertatea și dreptul la fericire alături de persoana pe care o iubești.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook