Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În fața reformelor religioase, zeii au rămas întotdeauna pasivi.

aforism de din Stepa memoriei
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

 

1
Anton [din public] a spus pe 8 februarie 2009:
Exact. De ce Dumnezeu nu și-a exprimat punctul de vedere la Marea Schismă? Ar fi fost în interesul Credinței?
2
Laura Soare [din public] a spus pe 8 februarie 2009:
Clericii crestini, in anul 1054, stiau perfect ca Dumnezeu ii vrea uniti"in acelasi cuget", pentru ca aveau la dispozitie Sfanta Scriptura. Dumnezeu L-a trimis in lume pe Fiul Sau ca sa ne mantuiasca, dar si pentru a ne invata care este calea cea adevarata a mantuirii. Asadar, Crestinii de atunci stiau foarte bine care este voia lui Dumnezeu, stiau ca El vrea ca toti credinciosii Sai sa fie uniti. Faptul ca a avut loc schisma inseamna ca acei clerici participanti au avut o problema:orgoliu, diferite interese, intentii buneetc. Nu putem sti ce a fost in realitate in mintea celor care au despartit Biserica, dar este clar ca Dumnezeu a facut tot ce se putea face. Dar vei zice pe buna dreptate:cum spui tu ca Dumnezeu a facut tot ceea ce se putea face? Dumnezeu poate face orice. Asa este, iti voi raspunde. Asa este, dar El este iubire si nu vrea sa ii constranga pe oameni sa Ii faca voia. Dumnezeu ne arata calea cea dreapta, dar nu ne obliga s-o urmam. Domnul nostru Iisus Hristos "ne-a deschis usile Raiului, dar nu ne sileste sa intram in el". Acum datoria noastra, a crestinilor de orice confesiune, este aceea de a ne reuni si astfel vom implini porunca lui Hristos.
3
Anton [din public] a spus pe 8 februarie 2009:
Doamnă Soare, aveți dreptate. Dar cum credeți că se va face reunificarea bisericii creștine, ruptă de Marea Schismă? Aveți impresia că astăzi clericii sunt mai puțin orgolioși. Papa a intrat într-o sinagogă, a intrat într-o moschee, dar nu i s-a permis să pună piciorul pe pământul Rusiei pravoslavnice (ortodoxe)!
4
Laura Soare [din public] a spus pe 8 februarie 2009:
Sunt sigura ca Dumnezeu va face si aceasta minune in istorie. Nu sunt toti clericii orgoliosi. Va aduceti aminte ca fostul patriarh al Romaniei l-a primit pe papa si, daca nu ma insel, Romania a fost prima tara ortodoxa vizitata de catre un Papa. In fiecare an se organizeaza o saptamana de rugaciune pentru unitatea crestina la care participa reprezentanti ai diferitelor confesiuni crestine. Chiar daca mai exista reticente, unirea tot se va realiza, pentru ca asa este normal sa fie. Incet, dar sigur. Crestinismul este atacat din toate partile. Ateii spun ca n-ar exista Dumnezeu, altii promoveaza carti anticrestine ETC. Cu siguranta, clericii vor realiza ca trebuie sa lupte impreuna pentru apararea credintei in Hristos. Dar sa presupunem ca reunificarea Bisericii crestine nu se va realiza oficial niciodata. Daca noi, crestinii, vom invata sa fim solidari, in practica vom forma o singura biserica.
5
Anton [din public] a spus pe 8 februarie 2009:
Gestul Preafericitului Părinte Teoctist a fost admirabil. Iar vizita Sanctității Sale Ioan Paul al II-lea în România a fost un eveniment de mare rezonanță ecumenică. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe Amândoi!
6
Laura Soare [din public] a spus pe 9 februarie 2009:
Asa este, aveti dreptate. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe amandoi.

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook