Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Te lupți din greu să-i dai unei femei luna de pe cer, dar când i-o dăruiești, constați că altul ți-a răpit-o cu o floare.

aforism de (2011)
Adăugat de Tiberiu PetreSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Tiberiu Petre. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
C.Erber [din public] a spus pe 2 aprilie 2011:
Floarea
este o ofertă electorală
realistă.

A oferi
unei doamne
luna de pe cer
e populism ieftin.

Veți aduce femeii iubite
luna de pe cer
tot atunci când Ponta
va eradica șomajul în România.

Femeia de azi e realistă.
Preferă flori concrete,
și nu ipotetici sateliți naturali.
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 2 aprilie 2011:
Femeile nu sunt deloc mofturoase in materie de cadouri simbolice. Se multumesc cu putin. De pilda, prefera o floare, astrului selenar. Numai ca trebuie sa tinem cont de universala lege a compensatiei. Fiindca vor putin in materie de dovezi simbolice (si florile sunt astfel de dovezi) ale iubirii ce le-o purtam, pretind foarte mult in privintza probelor concrete, palpabile. Iar obiectul care le starneste intotdeauna un frison tactil este... portofelul.
3
Madame [din public] a spus pe 2 aprilie 2011:
Bărbații care vorbesc întruna despre portofel sunt cei care au avut experiențe neplăcute cu femeile. Nu au știut să-și aleagă partenea de viață, motiv pentru care au rămas cu un gust amar în ceea ce privește dragoste. Domnule Stanciu, vă fac cunoscut faptul că sunt femei care au portofel plin, au casă, autoturism, un job excelent, ca atare nu atentează la situația materială a masculului. Iar ceea ce le stârnește un frison tactil este... sufletul persoanei iubite. Păcat că judecați atât de aspru și de eronat femeile. Le băgați pe toate în aceeași oală, doar pentru faptul că dv. ați suferit de pe urma acestora. Nu v-a îndemnat nimeni să alegeți femei pretențioase, dar sărace material și spiritual. În viitor, fiți cu ochii-n patru, și totodată mai încrezător în soartă! Nu cu orice floare se face primăvară, ci doar cu trandafirul roșu... Dv. n-ați știut să alegeți foarea care se cerea!
4
daniel stanciu [din public] a spus pe 3 aprilie 2011:
Doamna, sunteti intr-o profunda eroare. Regulile de viatza (cum sunt cele despre femei) nu sunt ca teoremele matematice: au exceptii. Doamna, daca ati goli portofelul burdusit al doamnelor la care va referiti, frisonul sentimental (aproape intotdeauna) si-ar schimba coordonatele. Femeile vor siguranta, iar intr-o lume dominata de bani, cea mai ravnita forma de siguranta este cea financiara. Doamna, eu nu am atatia bani incat sa starnesc interesul sentimental al romantioaselor reprezentante ale sexului opus. Asa ca psihanaliza dvs. porneste, ca de fiecare data, de la premise false. A propos de precizia analizelor dvs. psihologice. Daca am avut experiente dezagreabile (dar nu traumatice, "freudiene") cu femeile au fost numai cu unele care au adunat multe primaveri in suflete, chiar daca trupurile erau cuprinse de rugina si moliciunea sezonului autumnal.
5
Madame [din public] a spus pe 3 aprilie 2011:
Aveți dreptate, domnule. Tot ceea ce spun eu, pornește de la premise false. Ar fi cazul să-mi văd de treburile mele, dar nu înainte de a clarifica această situație: nu sunt nici psihiatru, nici psiholog. Meseria mea nu are legătură cu medicina. Nici n-aș putea fi psiholog, fiindcă un psiholog nu se află într-o profundă eroare și nici nu pornește de la premise false. Aș vrea să mai clarific ceva important: am dialogat cu dv. intens, deoarece am considerat că majoritatea comentariilor dv. au mesaj, iar eu sunt amatoare de jocuri de cuvinte. Acesta este purul adevăr. Nu sunt purtătoarea de grijă a niciunui bărbat. Fiecare să-și poarte singur de grijă, așa cum procedez și eu. Acestea fiind spuse, vă doresc însănătoșire grabnică (sufletească)!
6
mihaela draghici [din public] a spus pe 11 aprilie 2011:
Si eu iubesc enorm florile!
Cat despre grosimea portofelului, am invatat din proprie experienta, venim pe lume goi si plecam tot goi, nu ducem nimic cu noi.
Cand dai drumul unui caine din lant, nu se duce nici sa bea apa, nici sa manance, vine umil sa-l mangaii.
Tot asa si noi, avem nevoie de iubire, tandrete si un cuvant afectuos.Daca respecti, vei fi respectat si toate acestea duc la bunastare.
Imi place sa spun ca suntem o prelungire a Dumnezeirii.Dumnezeu este IUBIRE.
Degeaba ai bogatii, daca nu ai iubire ramai gol pe dinauntru si nu poti daruii nimic.
7
Petre tiberiu [din public] a spus pe 14 aprilie 2011:
D0mnilor si doamnelor,
Aforismul cu pricina va da dreptate la toti.Lumea e diversificata, este bine ca-i asa, deci asa si femeile.Unele vor portofel voluminos, altele o floare.Si acum concluzia:flori vor cele ce au ele insele portofel voluminos iar restul vor cu ardoare portofel plin.Probabil ca sunt si exceptii, dar acestea, se stie, intaresc regula.Ideal ar fi ca toate femeile sa se multumeasca cu o floare, dar sunt cam sceptic, macar sa fie buchet de flori.
8
Vedetot Ion [din public] a spus pe 14 aprilie 2011:
Părerea mea este că a curs prea mult efort pentru o singură floare, cu care nu se va face niciodată primăvară...

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook