Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În viața sfinților nu există mâine.

citat celebru din
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.

 

1
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 5 februarie 2014:
Sfinții sunt singurile entități cu viitorul asigurat!
2
Dorin Găgăuță [din public] a spus pe 5 februarie 2014:
Abstinență veșnică și post etern. Toate astea pentru un covrig luminos, numit aureolă. Lupta pentru beatificare e dură. Plină de trufie. Trebuie să demonstrezi că ești mai sfânt decât alți sfinți, dacă vrei o zi în calendarul bisericesc. Dosare de cadre, mai ceva ca-n epoca Cozmâncă. Sfinții au viață grea. Vai de viitorul lor!
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 6 februarie 2014:
Probabil ca Sfanta Tereza de Avila vrea sa spuna ca:
a) Sfinti nu amana facerea de bine sau retinerea de la placerile vinovate. Amanarea e delasare, iar delasarea e o molesire a credintei si virtutii.
b) Sfintii isi planifica viata sub specia eternitatii, nu a efemerului. Pentru ei nu exista un dincolo de azi (maine), ci un dincolo de timp (vesnicia).
D-l Dorin confunda viata sfantului cu posteritatea lui ecleziala. Sfantul nu se canoneste ca sa fie ..canonizat, ci ca sa se tina departe de ispita, de drumul facil spre bucuriile efemere ale existentei terestre. Privatiunile auto-impuse ale sfantului sunt un izvor de suferinta pentru cei care n-au experienta iubirii statornice de Dumnezeu. Daca in iubirea carnala trupul e un instrument indispensabil, in iubirea spirituala trupul e principala piedica. Refuzand sa cedeze tentatiilor si voluptatilor trupesti, sfantul se mentine in raza de actiune spirituala a divinitatii. Hranindu-se cu iubirea lui Dumnezeu, desfatarile lui sunt incomensurabile. Acea pace launtrica luminoasa pe care e imposibil sa n-o simti in prezenta celor curati sufleteste (canonizati sau nu post-mortem, n-are nicio insemnatate) e de invidiat, nu de plans.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook