Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Mila și adevărul să nu te părăsească; leagă-le împrejurul gâtului tău, scrie-le pe tabla inimii tale; atunci vei afla har și bunăvoință înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor.

în Pildele lui Solomon, Îndemnare la fapte bune. Lauda înțelepciunii - 3:3-4
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Solomon. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Mihaela Gavrilă [din public] a spus pe 12 noiembrie 2017:
Partea a doua a versetului consider a fi e rezultat natural al acțiunii omului. Nicidecum un stimulent sau scop. Dacă în viața mea trăiește Hristos, atunci este El totul. Prin El trăiesc viața mea. Îmi place răspunsul celor care au făcut faptele credinței, la sfârșit când unii sunt la dreapta Domnului, iar altii la stânga - reprezentați de oi, respectiv capre. Cei din părea dreaptă, la aprecierea adusă întreabă nedumeriți: "Doamne, când am făcut noi faptele astea bune???" (Parafrazat). Ei nu erau cu gândul la o bună răsplată. În firea pământească e imposibil să faci un lucru bun fără să urmărești un avantaj. Dar în experiența credinței Dumnezeu ne așteaptă să creștem până la asemănarea cu Fiul Său care S-a jertfit pentru noi din iubire. El mă iubește necondiționat. De aceea, orice mi s-ar întâmpla în viața aceasta terrenă, știu că odată voi fi cu El. Si asta e totul. Chiar dacă aici mi se răspunde cu rău la bine, nu capitulez, nu mă clatin. Scopul vieții acum este El. Si nu răsplățile scrise acolo într-o carte sfântă.
Israel ca popor era un copil care urma să treacă de la laptele duhovnicesc la hrana unui adult. Dacă mici fiind, copiii așteaptă recompense în schimbul ascultării lor sau a unor rezultate scolare bune, crescând, învață că viața este uneori dură, chiar nedreaptă. Dar nu coborâm standardele din această cauză. Si nu venim cu "de ce?"- uri. Așteptăm momentul încheierii marii lupte dintre bine și rău pentru a avea explicații și a înțelege. Până atunci, să trăim pentru Cel care S-a coborât pentru noi pe terra si a murit să ne salveze. Da, sigur că urmăresc un avantaj: Vreau să fiu salvată pentru veșnicie!!! Îngăduiți-mi acest scop "egiost"! Dar, sincer, îl doresc si altora!!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook