Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu dau de pomană. Nu sunt destul de sărac ca s-o fac.

citat celebru din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Basic Writings of Nietzsche Paperback" de Friedrich Nietzsche este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 47.99 lei.

 

1
vancea lucica [din public] a spus pe 17 octombrie 2008:
se referea strict la"a da de pomana" ceea ce in opinia mea este o tampenie.cei care dau d pomana asteapta probabil sa fie rasplatiti pentru asta
2
andreia simona paun [din public] a spus pe 24 decembrie 2008:
invata sa saruti mana unei cersetoare de pe strada si vei avea o alta parere despre asta
3
Grecu Cristian [din public] a spus pe 17 februarie 2009:
brilianta replica
4
Cornel [din public] a spus pe 17 februarie 2009:
Unei cerșetoare de pe stradă nu-i vei putea săruta mâna întrucât aceasta nu-ți va permite să-i intorci mâna cu palma în jos. Tocmai în asta stă întreg talentul ei, să țină palma căuș pentru a aduna monezi, nu săruturi.
5
elena denisa [din public] a spus pe 17 februarie 2009:
"Nu dau de pomană"... eu daruiesc
6
crispy [din public] a spus pe 26 februarie 2009:
Trebuie sa dai atunci cand ai foarte putin. Atunci cand mai ai 10 mii de lei si vrei sa iei o paine, dar langa magazin vezi un om sarac si decizi sa i dai lui banii. Asta cred ca a vrut sa spuna.
7
Iulia Popa [din public] a spus pe 13 martie 2009:
Banuiesc ca se refera la faptul ca, la nivel religios, este mai apreciat cel ce da din putinul sau celorlalti, iar Nietzsche este are o atitudine ironica fata de acest concept religios, pe care il respinge, dat fiind ateismul declarat in opere. Indirect, filosoful critica aceasta idee cum ca mila celui sarac care da din putinul sau are o valoare superioara generozitatii celor avuti.
8
Houston [din public] a spus pe 26 mai 2009:
Eu cred că Nietzsche a vrut să spună că acel comportament bazat pe datul de pomană aparține celor care se așteaptă să primească de pomană.
9
cornelmuntean [utilizator înregistrat] a spus pe 27 septembrie 2009:
Toti cei care dau de pomana o fac cu gandul ascuns de a fi rasplatiti inzecit sau insutit de catre Dumnezeu sau pu si simplu de catre cineva, nu o fac ca si un semn de solidaritate sau de caritate.
10
gabi [din public] a spus pe 22 ianuarie 2010:
Statutul unui ''destul de sarac''nu are de suferit cand da de pomana ...Cuantumul ''averii''acestuia nu se schimba prea mult cand face gestul... Cred ca se referea la faptul ca, pentru un sarac lipit, a da de pomana sau nu, cam tot aia e..., el, oricum, nu are ce pierde, tot sarac ramane...
11
romulus manzilac [din public] a spus pe 13 aprilie 2010:
vizionati filmul ''filantropica''...o sa vedeti cita dreptate are fritz....genial a fost omul asta

fritz vrea sa spuna ca nu e destul de sarac cu duhul...sa ceara iertare prin a da de pomana...fantastic citat.
12
andreea o [din public] a spus pe 24 septembrie 2010:
eu cred k a vrut sa spuna ca nu este suficient de sarac incat sa mediteze si sa inteleaga faptul ca cei saraci au nevoie de acei bani.
omul cand se afla in acelasi impas cu un altul, incepe sa il compatimeasca p acela, gandindu-se si la sine.el intelege mai bine si se nduioseaza mai repede.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook