Clic în câmp, apoi CTRL+C pentru a copia codul HTML
Stufatul tradițional de miel
E-o mâncare românească,
Cu origine grecească;
Un stufat, spun isihaști,
E specific pentru Paști.
După al măicuței sfat,
O mâncare de stufat
Se gătește la cuptor,
La un foc domol, ușor,
Din cărniță de mieluț
Sau din cea de berbecuț,
Verde usturoi tocat,
Ceapă verde (deodat'),
Bulion, piper, verdeață,
Din grădină sau din piață.
Carnea-ntâi se rumenește
La tigaie, țărănește;
Se călește usturoiul,
Ceapa (nu contează soiul),
Stingi cu un pahar de vin,
Alb și sec, ușor și fin,
De exemplu Sauvignon,
Pui piper și bulion,
Sare și le fierbi un pic,
Trei minute, la tipic.
Apoi, fără de zăbavă,
Pui cărnița într-o tavă,
Sosul cald și cu mărarul,
Cum ne-nvață bucătarul,
Și bagi tava la cuptor,
La foc mic, la foc ușor.
După treizeci de minute,
Este gata, nu mai iute.
M-a-nvățat a mea măicuță,
Că-i bun cú mămăliguță.
Recunosc că un regat
Eu aș da pentr-un stufat!
poezie
de
George Budoi
din
Mâncarea în aforisme, epigrame, poezii, pamflete și satire
cadru cu linie simplă
cadru cu linie întreruptă
cadru cu linie punctată
cadru cu linie dublă
cadru cu linie canelată
cadru cu linie reliefată
cadru coborât
cadru ridicat
fără cadru
albastru
verde
roșu
purpuriu
azuriu
auriu
argintiu
negru
|
Module dinamice