Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Unei florărese

Drept să spun, respect lăiața,
Flori îi iau adeseori,
Căci din flori își scoate viața!
Și copiii, tot din flori.

epigramă de din Antologia epigramei românești, 2007 (2007)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru F. Lobodă. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Gheorghe Culicovschi [din public] a spus pe 14 noiembrie 2010:
Au trecut deja 55 de ani de când, într-o prelegere a sa despre filiație, din cursul de Dreptul familiei, eminentul profesor Tudor R. Popescu, ce avea titlul de doctor în drept primit la Sorbona, afirma:
"Românul este poet. Spre deosebire de francez care folosește denumirea rece de BASTARD, românul folosește pe cea de COPIL DIN FLORI, socotind că un asemenea copil s-a născut din flori, din FLORILE DRAGOSTEI.
F. LOBODĂ, autorul catrenului comentat, era influențat desigur de cele asimilate de la francezi și mai puțin de gingășia cu care românul trata și tratează și acum fructul dragostei: copilul din flori.
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 14 noiembrie 2010:
D-l Loboda respecta laiatza (tiganca). In opinia epigramistului, ea este o florareasca desavarsita. Neavand cunostintze temeinice de biologie (singura institutie de invatamant pe care o frecventeaza cu succes este "scoala vietii") tigancusa nurlie reuseste sa incurce intr-un mod agreabil (si scuzabil) regnurile: vegetal si animal. Iesind din banalul ocupatiei sale respectabile d-na cu pricina nu ofera clientilor ei doar flori vegetale. La noua luni ea aduce pe piatza (si pe lume) flori care se smiorcaie zadarnic invocand aparitia bondarului-tata. Judecand dupa respectul pe care il afiseaza d-nul Loboda, e posibil ca una (sau mai multe, la cat de fidel cumparator este!) din florile plangacioase sa-i apartina. D-l Loboda nu are deloc maniere frantuzesti atunci cand vorbeste despre copii nelegitimi. Dimpotriva, ii iubeste, ii sunt "scumpi". La fel de scumpi ca o pensie alimentara.
3
Condorul [din public] a spus pe 14 noiembrie 2010:
Ma bucur sa constat ca mai sunt oameni care respecta FEMEIA, chiar daca este„laiatza”si„florareasca”. Toti copii, legitimi sau nelegitimi, au dreptul la respect si viata deoarece sunt ADEVARATELE FLORI...ale UMANITATII
4
daniel stanciu [din public] a spus pe 14 noiembrie 2010:
Vai, am scris florareasca in loc de florareasa... Ce oroare. Ma duc sa ma flagelez cu virgula.

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook