Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Lui Păstorel după cura de la Karlsbad

Cura de la Karlovy-Vari
Pentru dânsul e un chin.
Vede bine că bea apă,
Dar pe limbă simte vin!

epigramă de din Antologia epigramei românești, 2007 (2007)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru A.C. Calotescu-Neicu. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Mihai Haivas [din public] a spus pe 16 martie 2011:
Stimați domni-Velea, Culicovschi, titlul epigramei(cel dat de autor!) este " Lui Păstorel Teodoreanu, după cura dela Karlsbad" (am folosit ortografia autoruli) Epigrama a apărut în volumul de autor "Caiet cu epigrame", Editura-Ramuri-Craiova,1940 și se află la pag.7.Textul din acceastă carte diferă mult de cel pe care îl comentăm aici.Iată epigrama, în versiunea autorului:
Cura lui de-o vară'ntreagă
La Karlsbad...a fost un chin:
Vedea bine că bea apă
Dar pe limbă simțea...vin!

Am folosit, pentru autenticitate, ortografia vremii!.Din păcate, multe din epigramele atribuite sau avându-l ca subiect pe inegalabilul Păstorel au suferit distorsiuni, uneori supărătoare.Având textele ORIGINALE, voi încerca, atunci când le descopăr, să le corectez.
În altă ordine de idei, fiind vorba de sute de pagini pe care le am și care v-ar fi utile în acest demers excepțional al dv., ași putea să vă aduc la Buzău, cu ocazia Festivalului, aceste surse, unde să le Xeroxați.Eu voi timite materiale pentru concurs(inclusiv volumul "Hașmișuri umoristice") și dacă juriul va găsi de cuviință să mă invite, sub o formă sau alta, voi veni cu mare plăcere, aducând materialele promise pentru voi.Până atunci, vă trimit Xeroxul cărții lui COCOȘ pentru a corecta eroarea cu regretatul Mihu Dragomir și cartea lui Al.C.Calotescu-Neicu pentru a corecta epigram de mai sus.Am toată disponibilitatea pentu acțiunea Dv., numai dacă argumentele mele CONCRETE vor avea ecou în corectarea micilor erori, inadvertențe etc.

Cu deosebită stimă și apreciere Mihai Haivas
2
Gheorghe Culicovschi [utilizator înregistrat] a spus pe 14 iulie 2011:
Păstrăm ambele variante, cititorul putând face o comparație între cea originală și cea modificată de un necunoscut. Mulțumim domnului Haivas.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook