Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Lied

Mă joc cu genialitatea prin țărână
Și clopotul îmi tânguie un lied
Vertebra-mi fluieră ca naiul în țâțână
În note false de broscoi gravid
O carte mâzgălită-n sânge verde
Citesc distrat cu sufletul pe spate
Iubita-mi zgârie-n urechi dezmierde
Frângându-mi nemurirea-n nopți ratate.

poezie de din Înger de prisos (2007)
Adăugat de Mihail SoareSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Livrescu" de Mihail Soare este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.08- 15.99 lei.
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Mihail Soare. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Oana-Stefania Radulian [din public] a spus pe 29 octombrie 2010:
Minunata!
2
Vladimir Ghețiu [din public] a spus pe 9 noiembrie 2010:
Frumos, frumos tare, opt versuri magnifice! Pana la urma, cine naiba esti dta, Mihail Soare, de ce crezi ca-ti poti permite anonimatul asta ? E un joc sau ce, mersul pe sarma nu te ameteste ?
3
Mihail Soare [autorul] a spus pe 11 noiembrie 2010:
Imi pot permite orice, domnule! Inclusiv renuntarea definitiva la scris... Intru liniste, intelepciune, pace! Despre mersul pe sarma, nimic. Poate altadata. Poate...
4
Dama de cupă [din public] a spus pe 11 noiembrie 2010:
Am citit volumul de poezii "Înger de prisos" și nu pot să spun decât că este superb. Mi-au plăcut enorm toate poeziile.
Poezii precum "Tablou de Bosch", "Întrebare", "La far", "Șah cu nebunul" etc. merită lecturate.
Felicitări, dragă domnule Mihai Soare!
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 11 noiembrie 2010:
genialitatea e un cuvant atat de strident, incat trebuie interzis din orice poezie. mai ales din cele care vor sa induca o incantatie melodica. broscoiul daca tot e gravid, ar putea fi si frigid. personal as prefera sa fie timid. broscoiul e deja umflat prin augmentare, dar timiditatea l-ar dezumfla nitzel si l-ar pune in postura de a executa un falset. 3, 6,7 nu sunt rele deloc. echilibristica e una, echilibrul e alta. trag nadejde ca D-l Soare sa nu fi ajuns la varsta la care sa inlocuiasca echilibristica tineretii cu echilibrul maturitatii (cronologice). presupun ca scena cu apatia colorata-n verde afisata in fatza tandreturilor feline ale iubitei este trucata si ca d-l Soare nu procedeaza astfel in fatza unei domnisoare plamadita din carne, oase si specializata in gimnastica ritmica . poetul are dreptate cand spune iubirile marunte ne compromit eternitatea. insa eternul feminin chiar si cand e ambalat intr-o matracuca venala si nimfomana e de preferat eternitatii abstracte (literare). de pilda, un personaj literar situat momentan pe cer, Luceafarul e dispus sa schimbe nemurirea pe o sarutare (care arata cat de transportabil nazal poate fi un corp ceresc inestrat cu genialitate). e adevarat ca dupa spectacolul frivolitatii feminine se intoarce la criogenia sa initala. insa insingurarea de frigider defect expectorat la polulul nord al indiferentei sexuale nu ne mai impreioneaza. eternul feminin (deghizat in adolescenta visatoare, dar cu sange fierbinte) s-a jucat cum a vrut cu stralucirea lui. si i-a dat prilej de meditatie (la rece) pentru cateva nemuriri.
6
Condorul [din public] a spus pe 11 noiembrie 2010:
Genialitatea nu este un cuvant„strident”, dar unele comentarii sunt stridente.
7
Dama de cupă [din public] a spus pe 11 noiembrie 2010:
Pentru Stanciu: "Vorbi și nea ION, că și el e om!"

P.S. Totuși Stanciule, poate te străduiești să scrii ordonat și descifrabil: cu majuscule și semne de punctuație.
8
daniel stanciu [din public] a spus pe 12 noiembrie 2010:
Doamna, nu pot decat sa fac o reverentza in fatza gusturilor dumneavoastra literare. Apelul pe care mi l-ati adresat m-a emotionat pana la lacrimi. N-am sa va returnez sageata inveninata (din paremia cu Nea Ion). Am sa va confisc cupa din puskinianul dumneavoastra nume si am sa torn sampanie in ea. Peste ea am sa imi storc batista inlacrimata (v-am marturisit ca m-ati facut sa plang, dar nu v-am pomenit de faptul ca am incercat sa stavilesc inundatia faciala cu o batista pe care o port in dreptul auriculului stang). Am sa dau acesta licoare pe gat. Mainile imi vor tremura de emotie si n-am sa nimeresc gura. Doamna, va repet: ma induiosati. Mai ales cand vorbiti de dimensiunile unui poet. Sa stiti ca d-l Soare nu are nici o vina ca-l admirati si ca-l masurati ca o croitoreasa.

Puskiniana doamna, v-as ruga sa nu ma rasfatati cu familiaritati de genul: “Stanciule”. Am placerea sa va atrag atentia ca n-am avut placerea sa va cunosc. Si ar mai fi si factorul varsta, care ar trebui sa va inspire un respect neconditionat. La etatea mea, trecuta de 30, v-as putea fi bunic. Mi-am permis sa va subtilizez cupa, ca sa-mi bea amarul din ea. Salutati-l pe nea Ion din partea mea. Pe domnul respectiv (neexclus provizoriu din specia umana), lasati impresia ca-l stiti de undeva.

referindu-ma strict la poezie, imi place faptul ca adam poate avea alte preocupari (lectura unei carti, de pilda)in timp ce sta in pat cu eva si o pedepseste pentru ca a facut conversatie cu sarpele si pentru ca i-a dat la cina un mar stricat. bancurile sexiste pretind ca doar femeia simuleaza placerea cand i se administreaza pedeapsa respectiva.
9
Condorul [din public] a spus pe 12 noiembrie 2010:
„emotionat pana la lacrimi”se datoreaza SAMPANIEI sau HREANULUI ?
10
daniel stanciu [din public] a spus pe 12 noiembrie 2010:
Condorule, e clar. N-ai mai jucat de mult tabinet. Dama pe care a mizat Puskin era de pica. Eu am facut substitutia in ideea ca as putea folosi cupa la o libatzie. Fireste ambele dame sunt de inima (una de inima rosie, cealalta de neagra). Singur te-ai pus intr-o postura delicata. Eu ma joc cu inimile damelor, Iar tu te gandesti la hrean? Nu esti deloc cavaler. Cu inima albastra, Daniel
11
Condorul [din public] a spus pe 12 noiembrie 2010:
Pe „dama de pica” a mizat si Ceaikovski, pe „dama cu camelii” a mizat altcineva si se pare ca au castigat NEMURIRE. Sa asteptam sa vedem ce„iese”dintr-o CUPA...„la o libatzie”, HREANUL fiind bun la RACELI.
12
Dama de cupă [din public] a spus pe 12 noiembrie 2010:
Măi, Stârci de Noapte,

Pseudonimul meu nu are nimic de-a face cu Dama lui Pușkin, ci cu Dama poetului.
Întru luminarea voastră, reproduc o strofă din poezia "Săptămâna" a domnului Mihail Soare:

"Duminica-mi va stoarce seva
Din sufletul anost și trist,
Reacții de parapantist,
Adio, dama mea de cupă!"

Vezi măi, Stanciule, dacă nu te documentezi suficient înainte de a face comentarii... credeam că bătrânii sunt oameni înțelepți, însă tu mă dezamăgești profund întucât ești o persoană ușor de indus în eroare.
13
daniel stanciu [din public] a spus pe 12 noiembrie 2010:
N-ar trebui sa va dezamagesc, fiindca n-aveti voie sa aveti asteptari de la mosnegutzi ca mine (zaharisiti in floarea varstei). Faptul ca l-am subtituit pe d-l Puskin cu d-l Soare este o eroare colosala (Imi cer scuze, in fatza publicului dvs, d-le Alexandr). Nici nu vreau sa aflu unde au disparut celelate doua doamne din pachetul de carti: de toba si de trefla. cine stie in ce ce companii dubioase ("parapantisti", proletcultisti, blatisti, contopisti, vilegiaturisti, colhozisti, futuristi s.a.) se afiseaza? La varsta mea nu pot citi chiar tot. Timpul ma obliga sa fac selectii. Lipsa mea de gust literar ma constrange si ea. Nu vreau sa va tulbur "minunea de a fi" d-na de cupa din poemul hebdomadar al d-l Soare. de aceea promit solemn sa nu-l citesc. V-as deranja (pe dvs., nu pe poet) privirile mele indiscrete si pofticioase de satir in etate (sau de cartofor patentat pt. ca s-ar putea totusi sa fiti o doamna descinsa din cartile de joc). Documentarist sa stiti ca sunt. Dar agreez doar documentarele de pe Animal Planet. Momentan sunt innebunit dupa niste pasari de baltoaca, parca starci se numesc. daca dvs ati reusit sa ma induceti in eroare, prefer sa nu ma intalnesc niciodata cu adevarul.

daca ati fi citat din toparceanu sau din arghezi (poezelele pt pitici) cu sigiurantza ca n-as fi incurcat duduile.

la varsta mea inaintata incurc damele cu sahul si sahul cu tablele. nu m-ati indus in eroare in nici un fel. Urmand un traseu logic, presupun ca doamna in varsta din piesa trupei zdob si zdub este doamna de toba. e un text dadaist superb acolo: Bunica bate toba/ bunica bate tare/bunica bate toba/sa se aduda in casa mare.” pot sa reproduc si eu doamna versuri celebre.

sa stiti ca n-o sa va cred daca veti pretinde ca doamna de cruce, ultima din seria doamnelor extrase din pachetul de carti de joc este Iisusa dintr-un poem al d-lui Soare. momentan nu-mi amintesc numele poeziei. dar, am sa ma documentez, si, daca n-o sa uit intre timp, va voi comunica negresit. mai, bre, bai si alte interjectii de politete va tradeaza o extractie indoielnica. sunt sigur ca nu descindeti din universul liric al d-lui Soare. dumnealui are un rafinament lingvistic incontestabil.
14
Condorul [din public] a spus pe 13 noiembrie 2010:
„sa se ADUDA in casa mare”citeaza dl.Stanciu, foarte bine documentat, dar ma intreb ce inseamna cuvantul „aduda”si care este etimologia acestuia provine oare de la DUDE(o duda, doua dude!). V-ati documentat pe ANIMAL PLANET ?
15
daniel stanciu [din public] a spus pe 13 noiembrie 2010:
Condorule, intotdeauna comentariile tale surprind esentza (de vanilie) universului si o livreaza in cele mai fine produse de patiserie.

era vacarm in casa mare. nu m-ar mira sa fi fost si agude cazute din copac prin horn (toboganul favorit al lui Mos Craciun). va las placerea sa atribuiti substantivului "aguda" desidenta de plural si sa va retraiti proustian copilaria petrecuta "pe" si uneori "in" bancile scolii. cand patrunzi in casa de discuri a formatiunii vocale (eu am intrat si in consoane!) zdob si zdub se intampla fenomene de magie lingvistica: vocabulele romanesti isi schimba talcurile in intelesuri si mai mari. verbele devin substantive, substantivele se transforma in fructe, iar acestea sufera mutatii genetice.
16
Condorul [din public] a spus pe 13 noiembrie 2010:
Frumoasa metamorfoza din„aduda”in„aguda”.Cateva versuri cu agude „Frunza verde de AGUDE, Strig la puica, nu m-aude; Si de-aude ea S-ASCUNDE, Ea s-ascunde, nu-mi RASPUNDE”.Pentru ADUDA inca n-am gasit...versuri, dar caut in continuare.

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook