Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

iubire (vezi și dragoste)
Iubirea înseamnă a fi doi și a nu fi decât unul. Un bărbat și o femeie ce se topesc într-un înger.

definiție celebră de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Mizerabilii. Vol.I+II+III. Ed. 2017" de Victor Hugo este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -65.00- 45.99 lei.

 

1
vanghelis007 [utilizator înregistrat] a spus pe 13 octombrie 2009:
Sa intelegem ca ingerul este al treilea, in relatia de cuplu?
2
Atena [din public] a spus pe 13 octombrie 2009:
Nu, Vanghelis.
Hugo și-a conceput fraza
la modul cel mai serios.
Interpretarea ta
e cea a șmecherașului
de București.
3
Alexandru Szilvasi [din public] a spus pe 22 decembrie 2010:
Nu, ceea ce spune Vanghelies, este ratiune. A interpretat printr-o intrebare, nu afirmatie. Nu poti sa denoti ceea ce este interpretarea lui / ce este el, din moment ce el nu stie raspunsul intrebarii. Asta ca s-o punem pe scurt, sa n-o lungim cu faptul ca n-ai de unde stii ce anume a conceput Hugo in mintea sa. Noi nu putem concepe nimic despre el (despre nimeni care e mort), ca a fost serios sau nu, din moment ce propriile scrieri sunte vise / fantezii. Putem doar interpeta, iar in interpretare (vorbesc despre propria interpretare), nu exista notiunea de gresit sau corect. Nu cred c-are vreo legatura cu seriozitatea, conceptul sau despre dragoste.

Citeste-l mai bine pe Hugo, nu vorbi inainte despre el si despre nimeni. Nu e etic si politicos in primul rand ceea ce spui despre Vanghelies. Asta nu e o interpretare, e o demonstratie.

Atena, cred caraspunsul tau, e cel care denota "smecherasul de Bucuresti" (n-am de unde sa stiu de unde esti si nici n-are pentru ce sa ma intereseze, doar iti folosesc propria explicatie).
4
Adrian ... [din public] a spus pe 23 mai 2011:
nu stiu de ce ii corectezi pe ei atat de formal Alexandru, dar stiu ca Atena are dreptate...trebuie sa fii mult prea prost ca sa nu intelegi ca Hugo se referea la faptul ca doua inimi unite devin una singura atunci cand se iubesc ...si deci da, vanghelis chiar cred ca lua in ras fraza lui Hugo....deasemenea, poate nu poti intelege ce era in mintea lui atunci, dar poti intelege intelesul frazei (vai ce de "a intelege" )

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook