Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Toți oamenii care gândesc sunt atei.

citat clasic din romanul Adio, arme de (1929)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil originalul în limba engleză.
Sunt disponibile și traduceri în spaniolă, catalană, portugheză și slovenă.
cumpărăturiCartea "The Complete Short Stories of Ernest Hemingway Hardcover" de Ernest Hemingway este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -145.99- 87.99 lei.

 

1
Scorilo [din public] a spus pe 30 martie 2015:
asta e o insulta mare la adresa credinciosilor, doar pentru ca ateismul e "noua moda" nu inseamna ca au mai multa dreptate, orcum, atei adevarati nu exista, toti cei care parasesc religia sa vad obligati sa creada in alte lucruri, cum ar fi Darwinismul si alte teorii care ppractic formeaza o alta religie
2
Agamiță [din public] a spus pe 30 martie 2015:
Scorilo!
Puiele de dac!

Nu mai pune mâna pe internet!
Debranșază-te de la energia electrică.
Să nu te mai atingi de telefonul celular!
Toate astea sunt lucrările drăcești
ale ateilor.

Nu-l mai citi pe Hemingway!
Îți ajunge predica lui Popa Tunsu!

Aprinde șapte lumânări!
Ia-ți "Epistolia" pe genunchi
și vezi-ți de ignoranța ta...

Darwinismul nu este o religie!
Este o știință!
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 30 martie 2015:
Totusi, exista exceptii remarcabile la regula enuntata de sinucigasul Ernest. Si nu fac aluzie la propria persoana. Ce cred eu despre Dumnezeu, ma priveste. Important e ca am o credinta in ceea ce-L priveste. N-am, carevasazcica, o certitudine. Detinatorii de certitudini sunt fie oameni de stiinta, fie imbecili, ceea ce uneori este exact acelasi lucru. Teologii gandesc si ei. Si adesea, o fac mai abil decat ateii dogmatici (cei care n-au argumente si sunt opaci la contraargumente). Bipezii din urma sunt cei mai numerosi. Si, intr-un fel mai periculosi, pentru ca formeaza o majoritate, iar dezordinea sociala de azi se bazeaza pe principiul celor multi (si cu creiere mici si netede). Observatia lui Lapusteanul referitoare la legea compensatiei numerice a prostimii e cat se poate de actuala. Revenind la subiect. Biografia d-lui Hemingway doveste altceva decat a vrut sa spuna cu acest paseu. Primo: nu era un tip foarte cerebral (nu era dintre cei care gandesc, inainte -sau in loc- sa actioneze). Secundo: ateismul, pe care nu l-a dobadit printr-n efort cogitativ considerabil, n-a putut sa-l salveze de nefericire. Dimpotriva, l-a facut sa scrie cu flinta in mana ultimul capitol al romanului sau autobiografic.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook