Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Stufatul tradițional de miel

E-o mâncare românească,
Cu origine grecească;
Un stufat, spun isihaști,
E specific pentru Paști.

După al măicuței sfat,
O mâncare de stufat
Se gătește la cuptor,
La un foc domol, ușor,

Din cărniță de mieluț
Sau din cea de berbecuț,
Verde usturoi tocat,
Ceapă verde (deodat'),

Bulion, piper, verdeață,
Din grădină sau din piață.
Carnea-ntâi se rumenește
La tigaie, țărănește;

Se călește usturoiul,
Ceapa (nu contează soiul),
Stingi cu un pahar de vin,
Alb și sec, ușor și fin,

De exemplu Sauvignon,
Pui piper și bulion,
Sare și le fierbi un pic,
Trei minute, la tipic.

Apoi, fără de zăbavă,
Pui cărnița într-o tavă,
Sosul cald și cu mărarul,
Cum ne-nvață bucătarul,

Și bagi tava la cuptor,
La foc mic, la foc ușor.
După treizeci de minute,
Este gata, nu mai iute.

M-a-nvățat a mea măicuță,
Că-i bun cú mămăliguță.
Recunosc că un regat
Eu aș da pentr-un stufat!

poezie de din Mâncarea în aforisme, epigrame, poezii, pamflete și satire (1 mai 2016)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

 

Nu sunt comentarii până acum. Ne-am bucura să vedem o primă impresie despre textul de mai sus.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook