Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Pomenile trebuie recuperate

La fiecare patru ani odată, candidatul
Dă de pomană câte o bere și trei mici,
Apoi el jefuiește țara cât ține mandatul.
Recuperează cheltuiala, ce să–i zici?

epigramă de (21 mai 2008)
Adăugat de Paul ConstantinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Paul Constantin. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
a [din public] a spus pe 22 februarie 2010:
Domnule Constantin, faceti un mare deserviciu epigramei. Am vazut ca sunteti in topul celor mai votati autori cu voturi ca genial, superb, amuzant. Citind "creatiile" dvs si avand o oarecare experienta in domeniul epigramei, nu pot sa nu ma intreb cum de acest lucru a fost posibil. E trist...

Uite, "epigrama" de mai sus: v1-15, v2-13, v3-15, v3-12. Epigrama trebuie sa aiba versurile scurte - dupa unii specialisti maxim 11 silabe. Versurile care rimeaza trebuie sa fie egale, de regula. Daca adopti varianta in care ultimul vers este schiop, atunci trebuie sa o faci pentru a sublinia poanta, printr-un vers foarte scurt. Poanta trebuie sa fie continuta de ultimul vers, sa pice cat mai tarziu posibil, sa ramana cititorului in "ureche" dupa citirea epigramei. Care e poanta mai sus? "ce sa-i zici?". E pueril. Despre ritm nu are sens sa ma vorbesc. Din modul in care scrieti imi dau seama ca nu aveti habar despre acest aspect.
Poate ca nu-mi pierdeam timpul cu acest comentariu dar vad ca sunteti extrem de prolific si din voturi ar rezulta ca aceste creatii sunt "geniale si superbe". Credeti-ma, nu sunt. Sunt foarte slabe.
2
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 22 februarie 2010:
Din câte știu, în urma criticilor, Paul Constantin s-a lăsat de scris epigrame.

Referitor la voturi, prietenii sunt mai îngăduitori, ca să zic așa. Problema este că marea majoritate dintre cei care se pricep și ar fi de dorit să voteze, doar se miră că un vot nu e cum consideră că ar trebui. Este simplu, votați și situația se reglează!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook