Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nimeni nu este superior, nimeni nu este inferior, și nu există nici persoane egale între ele. Fiecare este unic. Egalitatea este, din punct de vedere psihologic, o aberație. Nu toți oamenii pot fi un Albert Einstein sau un Rabindranath Tagore. Însă aceasta nu înseamnă că Rabindranath Tagore este superior pentru că nu poți fi asemenea lui. Nici el nu poate fi ca tine. Eu cred că fiecare reprezintă o manifestare unică. Trebuie deci să renunțăm la toate ideile de superioritate, inferioritate, egalitate și inegalitate și să le înlocuim cu ideea nouă de unicitate. Într-adevăr, fiecare individ este unic. Privește doar cu mai multă iubire și vei vedea că fiecare individ are ceva propriu, un lucru pe care nu îl mai are nimeni altcineva.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

 

1
Petru [utilizator înregistrat] a spus pe 7 ianuarie 2010:
cat timp ne vom pune intrebari atat timp vom judeca .. in bine si in rau.. ai doua parti dintre care si psihologic si teoretic si practic avem nevoie de echilibru sa fie partial in ambele parti ..sa se ajunga la sa fie numai bine .. asta sper si eu dar aici e punctul mort unde sar duce raul?
2
Condorul [din public] a spus pe 24 octombrie 2010:
Superioritate, inferioritate, egalitate, inegalitate,...UNICITATE! Avem nevoie de ierarhizari, clasamente, topuri etc.? Da, avem nevoie, dar sa nu uitam ca ele sunt subiective, precum „eu te votez pe tine, tu ma votezi pe mine”si ambii suntem multumiti ca„am intrat”in TOP! Cine nu are un NUME, incearca sa-l obtina prin mijloace, mai mult sau mai putin ortodoxe.
3
rody voi fi catwomen dar nu ma mai foiti in fiece zi [din public] a spus pe 4 noiembrie 2016:
excluzand anumite standarde care sunt subiective trebuie cred sa definim un standard general universal valabil pentru oameni cu care sa facem compararile de care e nevoie uneori inviata sociala si economica

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook