Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

La unele legi fundamentale se ajunge prin inducție, la altele prin cunoaștere senzorială, la altele prin deprinderi, iar la unele prin alte căi. Dar trebuie să le cercetăm pe fiecare prin mijloace specifice și să le delimităm corect, pentru că ele au o mare importanță în influențarea consecințelor. Deoarece aproape unanim se consideră că începutul înseamnă ceva mai mult de jumătate din întreg și multe întrebări se clarifică prin el.

în Etica nicomahică, traducere de Dan Costinaș
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Este disponibilă și traducerea în engleză.

 

1
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 2 ianuarie 2015:
Este în circulație formularea "Începutul e jumătatea întregului", atribuită lui Aristotel. Dar după cum ne relevă Dan Costinaș citând din original, Aristotel lasă să se înțeleagă că ideea nu îi aparține.
2
MARIA NEICU [din public] a spus pe 4 ianuarie 2020:
"La unele legi se ajunge prin INDUCTIE" - de la basescu, jkw, &&& interesati in a domina si conduce societatea in interesul lor propiu si personal!!! "Cunoasterea senzoriala poate veni din aceasta inductie sau si din experiente proprii ... ceea ce duce la mersul in aceasta directie ... DACA NU intervine CUNOASTEREA PE BAZA LEGILOR TEOLOGIEI, DECALOGULUI, MEDICINEI, MORALEI, ASOCIATE TOATE CU STIINTA ASTROLOGIEI!!! FARA ACESTE DOMENII CERCETATE PANA LA CUNOASTERE, se ajunge la deprinderi instinctuale, senzoriale, ceea ce NU denota CUNOASTERE CE DUCE LA CREDINTA ADEVARATA DE NEZDRUNCINAT IN AFIRMATII CARE SA RASPUNDA INSTIGARILOR, MOMELILOR, ISPITELOR, ... ASA CUM A RASPUNS HRISTOS IN PUSTIA CARANTANIEI!!! "Trebuie sa le cercetam pe fiecare prin mijloacele specifice" - CARE SUNT ACELEA ??? "si sa le delimitam corect" DA!!! DAR, CUM fara Stiinta si Cunoasterea Domeniilor Divine si a Legilor Divine si A Moralei Divine si a Astrologiei imbinata cu Teologia si Medicina ??? " de aceea, ele au o mare importanta in influentarea consecintelor!!! ca si a urmarilor!!! Deci : Trebuie sa purcedem LA CERCETARE PANA AJUNGEL LA CUNOASTERE - DIN CEEA CE VA REZULTA CREDINTA CEA ADEVARATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook