Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Donna miraculata

De când m-ai părăsit mă fac tot mai frumoasă
ca hoitul luminând în întuneric.
Nu mi se mai observă fragila mea carcasă,
nici ochiul devenit mai fix și sferic,
nici zdreanța mâinilor pe obiecte,
nici mersul, inutil desfigurat de jind,
- ci doar cruzimea ta pe tâmplele-mi perfecte,
ca nimbul putregaiului sclipind.

poezie de din Ambitus (1969)
Adăugat de LegendarusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Poezii" de Nina Cassian este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -8.00- 5.60 lei.

 

1
Legendarus [din public] a spus pe 6 iulie 2014:
Poezia scriitoarei Nina Cassian a fost inclusă într-un top internațional al celor mai frumoase 50 de poeme de dragoste din ultimii 50 de ani, informează publicația britanică The Guardian.

Echipa de la Southbank Centre din Londra a lucrat la clasament în ultimul an, considerând acest top "o adevărată selecție internațională și diversă din punct de vedere stilistic" a celor mai bune 50 de poeme din ultimii 50 de ani.

În clasament sunt incluși și scriitori tineri, precum poeta Warsan Shire, dar și autori consacrați, precum Chinua Achebe și Ted Hughes.

"A fost greu să fim constrânși noi înșine la (a alege, n.r.) doar 50 de poeme, dar consider că am venit cu o ofertă minunat de bogată și variată a unora dintre cele mai frumoase poezii de dragoste din lume", a declarat scriitorul James Runcie, care a făcut parte din echipa de selecție, fiind citat de publicația britanică The Guardian.

Poeziile vor fi citite pe 20 iulie, la Londra, la ceea ce specialiștii de la Southbank Centre se așteaptă a fi "un eveniment fără precedent". În cadrul manifestării, 50 de persoane, de la actori la poeți, vor recita câte un poem din acest top.

Evenimentul face parte din Festivalul Dragostei (Festival of Love), dar și din Festivalul Internațional al Poeziei (Poetry International festival), acesta din urmă fiind înființat de Ted Hughes, în 1967.

Nina Cassian (Renée Annie Cassian) s-a născut pe 27 noiembrie 1924, la Galați, și a fost poetă, eseistă și traducătoare.

Considerată a fi una din marile seducătoare ale literaturii române, Nina Cassian a fost "muza lui Ion Barbu", fiind iubită și de alți scriitori celebri, între care Marin Preda. Nina Cassian a decedat pe 15 aprilie 2014, la New York, la vârsta de 89 de ani.
2
Crisan Calin [din public] a spus pe 7 iulie 2014:
Cum sa nu o iubesti pe Nina Cassian?

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook