Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Valoarea bătrîneții văzută de tineri

Orice bătrân e incomod,
Copac scorțos și fără rod,
Trăind pe post de felinar,
Doar arde gazul în zadar.

epigramă de (mai 2011)
Adăugat de Viorica PopSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
Dumitru Râpanu [din public] a spus pe 30 iunie 2011:
Sau, poate, sunt pe post de far!
2
Gheorghe Culicovschi [utilizator înregistrat] a spus pe 2 iulie 2011:
Ciudate opinii aveți doamnă despre cei ce v-au dat naștere, îngrijire, educație și poate că vă dau și acum o parte din pensie cât și perspectiva a moșteni averea strânsă prin munca dumnealor.
Dacă veți găsi "Anuarul epigramiștilor români -2007" și parcurge chiar și numai pagina 69, o să aflați că atunci erau 233
(respectiv peste 66 % )epigramiști cu vârsta de peste 60 de ani și că doar 115 (respectiv doar peste 32 %) dintre epigramiștii trăitori în acea perioadă, aveau vârsta mai mică decât 60 de ani.
Anul acesta s-a sărbătorit, la 14 aprilie, intrarea în rândul centenarilor a unuia dintre epigramiștii români, Vasile Moșneanu.
Regret că n-ați aflat până acum că nu este bine ca epigrama să atace stările de neputință neimputabile celor suferinzi, precum este și bătrânețea.
Regret că încă nu v-ați decis să solicitați retragerea textului încredințat spre adăugare redacției pentru ca astfel să dispară și cele mai sus adresate domniei voastre.
3
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 2 iulie 2011:
Ținând cont de vârsta destul de înaintată a doamnei Viorica Pop, cred că textul se vrea ironic. Nu este însă clară intenția și nu percutează.
4
Viorica Pop [autorul] a spus pe 5 iulie 2011:
S-ar părea că titlul epigramei n-a fost suficient de matur și s-a întors împotriva mea și mai ales împotriva domnului Culicovschi.Am vrut să ating starea situației actuale cănd bătrînii sînt disprețuiți și nerespecrați aflîndu-mă printre ei, reieșind că-i disprețuiesc eu.Uneori taxăm o eroare de exprimare mai rău decît eroarea judiciară.Scuze pentru supărare.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook