Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Tot ceea ce mâncăm peste strictul necesar, furăm din stomacul săracilor.

citat celebru din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Calea spre Dumnezeu" de Mahatma Gandhi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.90- 12.99 lei.

 

1
Radu Nistor [din public] a spus pe 26 mai 2009:
Daca am minca exact cit ne trebuie, fara sa se arunce jumatate din mincare ca sa nu rida lumea ca sint fomisti, fara fasoane la masa si fara lacomie ar fii hrana de ajuns la toata lumea.Am observat un lucru si m-am speriat...cu cit sint mai multi saraci intr-o tara cu atit mai mult bogatii acelei tari se poarta mai ostentativ si fac mai multa risipa de lucruri inutile si ridicol de scumpe.
2
Homo Novus [din public] a spus pe 30 iunie 2010:
România este o țară cu o medie a coeficientului de inteligență destul de scazută, printre cele mai scăzute medii din Uniunea Europeană. Într-o astfel de țară, unde, spre exemplu, fotbalul tronează, și nu numai în domeniul sportului (să nu mai zic că sunt foarte prost înțelese conceptele de competiție și susținere a unei echipe), n-o să existe prea curând un echilibru din punct de vedere financiar. Capitalismul, în frunte cu o democrație nocivă, a favorizat, și o face în continuare cu brio, dispariția treptată a păturii sociale de mijloc. Altfel spus, avem pe de-o parte circul oamenilor scârbos de bogați, și pe de altă parte dansul macabru al celor mai săraci. Ce este cu adevărat cutremurător la noi e că unii nu numai că fură din stomacul săracilor, la modul figurat, dar umblă adânc și la buzunar, la modul propriu. Eventualele soluții reflectate din spusele lui Gandhi (a pus degetul pe rană printr-o afirmație adevărată) nu fac altceva decât să vină în contradicție cu instinctele animalice ale omului. Și cum sunt mulți al căror creier este patronat de instincte...
3
Gog [din public] a spus pe 8 iulie 2010:
Gandhi a fost
un lider spiritual.

E dificil,
dacă nu imposibil,
să le descrețești frunțile
unor indivizi care și-au pus spiritul
la naftalină
pornind
în căutare de "cașcaval".
4
Moisa Vasile [din public] a spus pe 30 septembrie 2010:
Apropo de coeficientul de inteligenta, ... ma cum sa faci comentarii la niste vorbe intelepte?!!! Astea sunt suficient de complexe, incat nu mai ai ce sa adaugi sau sa scazi.Taci si trage invatatura, apoi cauta s-o aplici. "Cel ce vorbeste peste, nu mai are vreme sa asculte ".
Poti doar sa vorbesti "lemne", sa despici firul pe nimic si sa afisezi prostiile!!! Si e pacat.
5
Homo Novus [din public] a spus pe 12 ianuarie 2012:
Nimeni nu este infailibil și toate ideile sunt susceptibile de a fi interpretate (și discutate). "Taci și trage învățătură" este un "sfat" periculos, demn de scenariile bizare ale regimurilor dictatoriale. Se vede că n-am asimilat încă esența a ceea ce reprezintă "libertatea de exprimare". Vrem să aplicăm totul în grabă, imediat, fără să cugetăm, fără discuții, ca și când timpul ne-ar fugi de sub picioare (cu pământ cu tot) într-o clipită. Pe deasupra, mai arborăm și veleități de creaturi omnisciente.
6
fals [din public] a spus pe 25 noiembrie 2012:
fals
7
Abramovici [din public] a spus pe 25 noiembrie 2012:
Are dreptate "fals",
Teza anunțată de Gandhi
e falsă.

Golește-ți frigiderul
în favoarea săracilor.
E un gest uman,
pote chiar frumos
dar umilitor și fără efect.

Să nu crezi însă
că le-ai rezolvat sărăcia
prin gestul tău!

Aici s-au păcălit mulți,
de la Iisus până la Lenin.

Hrănește-i bine pe săraci.
Singura consecință clară
este că se vor înmulți,
sporind astfel sărăcia.

Părerea indianului
este contrazisă flagrant
de chinez,
care spune hotărât:
săracul are nevoie
de undiță,
nu de pește!

Homo novus!
Cu ce scule ai măsurat
media de inteligență a românilor
și cum de ți-a ieșit
așa de mică?

Multe le lipsesc românilor,
dar nu inteligența.

Popoarele încercate de istorie
sunt inteligente.
Inteligența
le-a ajutat să supraviețuiască.

Fotbalul, sexul
și plăcerile de tot felul
tronează peste tot.

N-ar trebui să vezi aici
lipsa de inteligență.

Iar dacă democrație
e "nocivă"
ce ne recomanzi?
O dictatură sănătoasă?

Cine ți-ar conveni mai mult?
Unchiul Adolf, tovarășul Nicolae
sau tătuca Visarionovici Stalin?
8
Homo Novus [din public] a spus pe 25 noiembrie 2012:
Domnule Abramovici, comentariul dumneavoastră falacios m-a înduioșat profund. Drept care, nu voi sta cu mâinile în sân și vă voi recomanda câteva cărți pe care trebuie neapărat să le citiți pentru a vă edifica în ceea ce privește fenomenul democratic care ne împresoară: John Dewey - Democrație și educație, Herbert Marcuse - Omul unidimensional, Giovanni Sartori - Teoria democrației reinterpretată, John K. Galbraith - Cultura de satisfacție, Noam Chomsky - On democracy and education, Lucian Boia - Mitul democrației, Giovanni Sartori - Homo videns. Imbecilizarea prin televiziune și post-gândirea și Noam Chomsky - Profits over people. În fine, mai sunt și altele, dar eu cred ar fi cel mai bine dacă ați începe cu acestea. Dacă îmi permiteți un comentariu scurt, democrația nu are nicio legătură cu actuala structură politică dominantă la nivel global sau, mai bine spus, actuala structură politică dominantă la nivel global nu are nicio legătură cu democrația, care, până la proba contrarie, rămâne o utopie.
9
daniel stanciu [din public] a spus pe 26 noiembrie 2012:
Homo Novus, ai uitat sa mentionezi in bibliografia despre democratie volumul d-lui Iliescu: "Revolutie si reforma". Cartea asta e chintesentiala. Practic epuizeaza subiectul tratat in asemenea hal, incat saracul se hotaraste sa plece definitiv pentre hotare.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook